Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esners

pora spania i kapania bobaska

Polecane posty

Gość esners

Hej o której kapiecie i kladziecie spać wasze niemowlęta i w jakim sa wieku. Moja Alicja ma dwa miesiące kapie ja o 20 a kładę spac o 21 nie za późno?

Gość gość
to wszystko zależy jaki masz rytm dnia. U nas praktycznie od początku było tak, że o 20.00 kąpaliśmy małą, ale po 2 miesiącach wszystko uregulowało się samo, o tak: 7.00- pobudka 9.00-11.00/12.00- drzemka 13/14.00- 16/17.00- drzemka 18.30-19.00 kąpiel i sen dziecko ma pół roku i tak funkcjonujemy:) i jest nam dobrze

Gość odeva
Mój synek tez ma 2 m-ce i kąpiemy go ok 19.15, potem karmie go piersią i w zależności od zmeczenia to zasypia tak po 20

Gość gość
no właśnie tylko moja małą kąpie o 20 bo jak zasnie ok 21 to do 3-4 spi:) tylko ostatnio zaczęła mi marudzić juz koło 19 chyba zmęczona jest bo zauważyłam ze w dzień jak śpi 2h to jest dobrze... W sumie mało śpi jak na takie malutkie dziecko.

Gość gość
My miesiecznego kapiemy o 2030, potem cyc I o 2130 juz spi w lozeczku

Gość gość
Moj jak mial 2 msce to spal mniej niz teraz jak ma 3. Teraz wstaje 7-8pobawi sie,czuwa max do 2h i robi krotka drzemke.i tak caly dzien. Jak jestesmy w domu sami z mezem to zazwyczaj tak kolo 19 kapiel i o 20 juz spi. Ale teraz duzo czasu spedzamy na wsi u rodzicow bo takie upaly i nie chce sie siedziec w bloku to rytm dnia taki sam tylko kapiel dopiero kolo 20 i teraz wlasnie sobie zasypia.ale potem noc wyglada tak samo,ta godzina nie zmienia duzo. Czasem.zdarzylo sie ze wrocilismy pozno do domu i szedl spac o 22 to budzil sie dopiero nad ranem i moglam sobie pospac bez pobudek,ale wole jednak miec wieczor wolny i wyslac dziecie spac o 20 bo jak sie budzi to tylko napije sie z piersi i spi dalej. Teraz niestety jestesmy na butli to te pobudki sa bardziej meczace,latwiej wyciagnac cycka niz butelke przygotowc a nocy jeszcze przespac nie potrafi. Dzis bedzie proba,ostatnie karmienie kolo 24 mu dam i do rana w razie czego wode.powinien wytrzymac,bo jak dzis o 3 zjadl 80ml to potem dopiero ok 9 jadl.wiec przerwy 6h potrzebuje.

Gość gość
No moja właśnie też przerwę w nocy robi dopiero po 6-7godzinachwiec nie jest zle tylko niestety od razu mi nie zasypia... Pije prawie godzinę a druga godzinę trzeba ja bujać żeby znowu zasnela wiec pobudki mamy meczace:(

Gość gość
ja żałuje że od razu nie nauczyłam, bo nauczyliśmy o 19 i... dopiero pomału przestawiamy :(

moja ma 3 msce i jak była brzydka pogoda to spała o 21 albo 21.30. a teraz jak pięknie to siedzimy jak najdłużej na dworze i chodzi spać o 22 giej. zwykle śpi do 5 tej rano, wypija butle i idzie w kimono od razu i śpi do 9 tej. a dzis wstała dopiero o 6.30 :) zjadla i spała do 9 tej :)

Gość gość
3 miesiące. Kąpiel o 19stej, karmienie, i spanie o 20stej. Wstaje o 4 na jedzenie, zasypia znowu do 7 czasem śpi jeszcze dłużej. Zdarza się, że wstaje dopiero o 7, bez nocnego jedzenia. Oczywiście mm, niestety tylko dokarmiam moim mlekiem :(

Gość gość
Polecam do przygotowania mm w nocy podgrzewacz do butelek :) któraś mam mówiła, że to kłopotliwe. A więc przygotowuje awaryjnie 3 butle z wodą (został mi taki nawyk bo karmię mm od 2 miesiąca), wstawiam jedną do podgrzewacza, i w nocy sypię tylko miarki proszku, mieszam i daje - przygotowanie to może minuta.

Gość gość
2 miesiące, kąpiel 20-20.30, po kąpieli cyc, i różnie bywa, ale zawsze o 21.30 już śpi, czasem podkarmię ją na śpiocha jak sama się kładę około 23-24, potem pobudka 2-3, a następnie o 4.30-5.30 i śpimy do 7-8

Gość gość
Dobrze ze karmie piersia bo tez nie chciałoby mi się szykować w nocy butli... Poza tym ona od razu domaga się o pokarm i płacze strasznie a tak to tylko jak zauważy cyca to od razu sie usmiecha:)

Gość mogłaś moją być ;-)
Moja córka urodziła się z początkiem lipca zeszłego roku. Od początku nienawidziła kąpieli, więc po wielu próbach latem zaczęłam ją kąpać rano, bo to jakoś znosiła. Tym samym praktycznie cały dzień spędzałyśmy poza domem, wracając nawet bardzo późno do domu, bo po 22 czy 23. Mała spała sobie wygodnie w gondoli, miała cyc i wszystko było okej :D Później wraz z jesienią trochę się zmieniło, bo kąpiel przenieśliśmy na godziny wieczorne- teraz córka wie że od razu po kąpieli idziemy spać. Sama już przy ubieraniu piżamki trze oczka i domaga się "aaa" :D Miśka ma prawie roczek, kąpiel jest około godziny 19 i później od razu spanko. Czasem ten proces się przedłuża, i chodzimy później spać, jak dzisiaj kiedy byłyśmy cały dzień poza domem, mała późno zaliczyła popołudniową drzemkę (bo dwie pierwsze ma stałe, ta ostatnia jest "ruchoma") i później niż zwykle wróciłyśmy do domu. Zazwyczaj ma stały plan dnia, wtedy dziecku i nam jest lepiej :) wiemy co nastąpi po czym. Nie mniej jednak godziny spania jakoś tak naturalnie ulegały zmianie, o ile ulegały. Tak jakby córka sama ustalała sobie rytm dnia.

Gość mogłaś moją być ;-)
Moja córka urodziła się z początkiem lipca zeszłego roku. Od początku nienawidziła kąpieli, więc po wielu próbach latem zaczęłam ją kąpać rano, bo to jakoś znosiła. Tym samym praktycznie cały dzień spędzałyśmy poza domem, wracając nawet bardzo późno do domu, bo po 22 czy 23. Mała spała sobie wygodnie w gondoli, miała cyc i wszystko było okej :D Później wraz z jesienią trochę się zmieniło, bo kąpiel przenieśliśmy na godziny wieczorne- teraz córka wie że od razu po kąpieli idziemy spać. Sama już przy ubieraniu piżamki trze oczka i domaga się "aaa" :D Miśka ma prawie roczek, kąpiel jest około godziny 19 i później od razu spanko. Czasem ten proces się przedłuża, i chodzimy później spać, jak dzisiaj kiedy byłyśmy cały dzień poza domem, mała późno zaliczyła popołudniową drzemkę (bo dwie pierwsze ma stałe, ta ostatnia jest "ruchoma") i później niż zwykle wróciłyśmy do domu. Zazwyczaj ma stały plan dnia, wtedy dziecku i nam jest lepiej :) wiemy co nastąpi po czym. Nie mniej jednak godziny spania jakoś tak naturalnie ulegały zmianie, o ile ulegały. Tak jakby córka sama ustalała sobie rytm dnia.

Gość mogłaś moją być ;-)
Dodam dla sprostowania, że moje dziecko kojarzy kąpiel ze spaniem, więc niezależnie od pory wieczornej raczej będzie domagało się snu po kąpieli :D na całe szczęście :P

Gość o reklama sudocremu:)
No wlasnie cyc to byla wygoda.ja rano nie pamietalam o ktorej karmilam ile czasu z ktorej piersi;)dziecko tylko possalo i zasypialo,odkladalam je do lozeczka i sama tez.momentalnie zasypialam.a jak wzielam do siebie na noc to w ogole.amnezja;)teraz musze karmic butla wiec musze wytrzymac. W podgrzewaczu stoi picie(musze dawac glukoze)wiec pierwsza pobudka to glukoza a na kolejna nastawiam wode. Mialam nawet dzis prpszek odmierzony obok i zapomnialam i polazlam.do kuchni odmierzac miarki;)dzis mam nadzieje ze samo picie wystarczy bo karmienia ianczej rozplanowalam. Ja chce znow karmic piersia!

Gość gość
"bobasek" ... aż muszę zapytać - ile masz lat?

Gość gość
dziewczyny moj maly ma 9 tygodni. kapie go kolo 19.30 do max 20.30/21... spi po godzinie to juz najdluzej... czasem sie pobawi pod karuzela czy pomacha nogami rekami... czasem pomarudzi i trzeba mu pomoc. karmie piersia.po kapieli spi albo 3 godz albo jak wczesniej nie chcail jessc tuz przed kapiela to po ok godz sie budzi.. ale w ciagu nocy to on mi sie budzi co dwie ... dlaczego??i dlaczego moje kol mowia ze ich dzieci spia prawie cala noc.. wiem ze one dokarmiaja butla.. czy moj tak ma i koniec czy moze mu sie zmeni.. jakos zyje ale od urodzenia co dwie godz.. troche czlowiek sie meczy

Gość gość
"My miesiecznego kapiemy o 2030, potem cyc I o 2130 juz spi w lozeczku" "No wlasnie cyc to byla wygoda" "latwiej wyciagnac cycka" "po kąpieli cyc" "jak zauważy cyca, to sie uśmiecha" "miała cyc" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx DLACZEGO KOBIETY KARMIĄCE O PIERSIACH MÓWIĄ CYC?? TO TAKIE WULGARNE!! Czy jak idziecie do lekarza, to pyta, czy karmicie cycem? Czy zamiast biustonosza nosicie cyckonosz? Czemu jesteście takie wulgarne? I głupie? Czy to mleko wam się rzuca na mózgi?

Gość nie mowie cyckonosz a
Cycki na sznurkach :P Ja nie widze.w.tym nic wulgarnego,mi sie te okreslenie podoba,wole mowic cyc niz powaznie ze dziecko pije.z.piersi :P

Gość mogłaś moją być ;-)
Ja też, mówię "cyc" bo to takie określenie zabawniejsze i bardziej na luzie niż "pierś". :D ale problem :P

Gość gość
A ktos mi odp o moim 9tyg ?cyc jest smiesznie hehe

Gość mogłaś moją być ;-)
A który to Twój post dokładnie? :)

Gość mogłaś moją być ;-)
A który to Twój post dokładnie? :)

Gość gość
Dziewczyny moj maly ma 9 tyg .w sumie to mozliwe ze poki karmie piersia to mu sie nie zmieni bo to taki typ moze byc ?

Gość gość
Post tak sie zaczyna sory. Z tel pisZe

Gość Asiuuuulka23
Mojemu synusiowi idzie 5 miesiąc i staramy kąpać niunia w granicach 19-20, zjada mleczko i kładziemy go do łóżeczka. Jest tak już nauczony :) A Wiecie, że jak mija godzina 19 to zaczyna mi płakać? :) Z jednej strony to dobrze, że jest tak nauczony..:) Ostatnio moja mama chciała wnusia uspać na rączkach po kąpieli a niunio płakał i się jej wiercił..mówię " mamo połóż go do łóżeczka to zobaczysz, że przestanie" i tak zrobiła. Niunio od razu przestał płakać, przytulił pieluszkę i zasnął. Takie ma już przyzwyczajenia :)

Moj tez marudzi zeby go polozyc do lozeczka jak chce spac,chce miec swiety spokoj a ma 3 msce. A to ze w nocy dziecko na piersi,yyy cycu:)chce co 2h to normalne. U nas pierwszy sen jest najdluzszy po kapieli nawet do 5,6h a potem co 2h pobudka,ale to sa raczej krotkie popijania i spanie dalej.moze.jedno dluzsze karmienie sie trafi w srodku.

A dodam ze po butli moj gorzej spi niz po CYCU.