Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

simplebuteffective

błagam kogoś kto zna się na prawie, niech mi pomoże!

Polecane posty

a więc.. moja historia jest tak iż razem z kolegami i piliśmy alkohol..policja nas złapała jak nie mieliśmy już niczego przy sb, złapali mnie i mojego kolege który ma ukończone 18 lat, ja za miesiąc kończe 16...spisali nas, ja miałam ponad promil alkoholu.. jemu powiedzieli że będzie miał rozprawe o rozpijanie nieletnich i go puścili.. mnie odwieźli do domu, spisali protokół i powiedzieli że też będe miała sprawe w sądzie...nigdy wcześniej nie miałam podobnych sytuacji ani zadnych takich problemów, w szkole mam dobre zachowanie i dobrze się uczę ale w tym roku idę do liceum i boje się że przez to mnie nie przyjmą.. nie wiem co z tego wszystkiego wyniknie i co prawdopodobnie mogę za to dostać, proszę o pomoc i udzielenie rady!

Gość i więcej grzechów nie pamiętam
sprawa nadaje się do wydziału rodzinnego, dostaniesz kuratora na jakiś czas

Gość gość
16 lat i ponad promil alkoholu "w plenerze" - nieźle się zapowiadasz, nie ma co

Gość gość
idz do sadu - wydziału rodzinnego i zapytaj o cala procedurę.

no i oczywiście musisz się stawić w Sądzie z przedstawicielem ustawowym czyli rodzicem

Gość gość
tak to jest jak dzieci piją alkohol. Pewnie kurator do szkoły to raczej nic nie ma. Pójdziesz do LO, będziesz się dobrze uczyć to nawet lepiej.

Pisałam w poprzednim topiku,że nic Ci nie zrobią.Mnie złapali kilka razy pod wpyłwem i nawet kuratora nie dostałam. Tylko nie rób kumplowi przypalu i powiedz,ze wzielas alko z domu albo obca osobe,zeby Ci kupila.

oj to nie jest koniec świata, pojdziesz na posiedzenie z matką, dadzą tobie kuratora, który wyznaczy tobie daty spotkań, musisz być teraz grzeczna i wszystko będzie dobrze

niee.. z kolegą ustaliliśmy wersję i zrobimy tak zeby go nie wkopać... boję się tylko że będe miała kuratora i że to wpłynie na to czy mnie przyjmą do liceum