Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro jest tylu Żydów w Polsce to dlaczego nie robią dla Polski dobrze ?

Polecane posty

Gość gość

przeciez są związani z naszym krajem od wieeeeelu lat. Na moje oko 1/3 Polakow ma korzenie zydowskie albo jakiegos zydowskiego przodka... wiec dlaczego nie robia nam dobrze jak w USA tylko po dooopie ciagle dostajemy?

Gość gość
oni robią dobrze ale sobie. nasz kraj wisi im po kolana, oni robią biznes, to wszystko.

A co wy robicie dobrego dla kraju?? Nie podejrzewam was o nic wartościowego. Z tego co wiem to przeważnie uczciwiej płaca podatki i są bardziej chętni do udzielenia pomocy bliźniemu. To takie nie polskie. Zresztą każdy kto pracuje na umowę w Polsce a jest cudzoziemcem lub osobą innej narodowości, chętniej płaci podatki. podsumowując - robią więcej niż forumowe poloczki.

Gość Tajedyna
1/3 polaków ma korzenie żydowskie? chyba cie poje....

Gość gość
no a niby jakie ? moze szwedzkie ? hahahaha Polacy to mieszanka żydow- turkow- tatarów- niemcow- szwedów- ruskich - ukraiców :classic_cool:

Gość Tajedyna
ty sobie nie żartuj ze szwedów, jestem w 1/4 szwedką :P jest wiele osób "czystej krwi"! jeżeli już to ta 1/3 jest mieszaniną różnych narodów, ale na pewno nie ma aż tylu żydów !!!

Gość gość
Polacy to nie jest narod czystej krwi :O

Gość Tajedyna
napisałam, że jest WIELE a nie, że wszyscy!

Ta jedyna. Prosta matematyka. ile tak naprawdę jest rdzennych ziem polskich?? To tylu jest rdzennych polaków. Czyli nawet nie 1/3.

Gość Tajedyna
no dobrze, załóżmy, że 1/5 to polacy nie mieszani przez 10 pokoleń pozostałe 4/5 to "mieszańcy" 4/5 i 1/3 sprowadzamy do wspólnego mianownika wychodzi 12/15 i 5/15 czyli prawie połowa według zdania autora to mieszańcy z żydami? no bez jaj! najwięcej jest mieszańców z niemcami i ruskimi

Prawda w oczy kole czy masz jakiś większy problem?? Czy Żyd to ktoś naprawdę gorszy?? Zacznij myśleć. Wcale nie jest gorszy od polaka, Niemca, Czecha czy kogokolwiek innego. Każdy naród ma swoje wady i swoje cechy. Rozumiem że nie jesteś antysemitka, tylko krytykujesz?? typowo po polsku.