Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daria_xD//

Mój biologiczny ojciec to facet bez honoru

Polecane posty

Gość Daria_xD//

Na początku maja odezwał się po wielu latach. Wiecie po co? Aby wyciągnąć ode mnie trochę informacji o moim życiu. Niby zestarzał się i zmądrzał i chciał naprawić relacje , bo mnie kocha (dobre sobie :-)) ) . Prawda jest taka,że on nie potrafi kochać, niszczy wszystko wokół siebie.

Gość Rosalie****
kazdy potrafi kochac jesli chce...

Gość gość
tacy ludzie się nie zmieniają

Gość Daria_xD//
,,Rosalie**** kazdy potrafi kochac jesli chce... " Ja jednak wiem,że on mnie nie kocha. Jestem dla niego obca, nic go nie obchodzę. Nie potrafił nawet ze mną rozmawiać np ciągnął rozmowę o lalkach. Ja już dawno się nimi nie bawię.

Gość Daria_xD//
Jego obchodzi tylko to, aby nie dać na mnie ani grosza. Nie dociera do niego,że dłużej tak się nie da.

Gość Rosalie****
milosc za pieniadze?

Gość Daria_xD//
,,Rosalie**** milosc za pieniadze? " Za jakie pieniądze? On nigdy nie dał na mnie złamanej złotówki. Raz tylko dostałam lalkę od niego. Ja przynajmniej byłam szczera i nie wmawiałam mu ,że go kocham, nie mówiłam ,,tato". Nie znam go,więc to chyba naturalna rzecz. A on kłamał , bo ma w tym swój cel.

Gość oj tam, oj tam...
różnie bywa

Gość Rosalie****
on cie nie kocha, ty jego tez nie - jestescie kwita a jaki cel ma twoj ojciec?

Gość Daria_xD//
Jego celem jest przekonanie mnie, abym odpuściła mu zaległości alimentacyjne, gdyż z chwilą uzyskania pełnoletności mogę to zrobić.

Gość Rosalie****
uzalezniasz milosc od pieniedzy na ciebie - taki jest twoj tok myslenia z tego co widze

Gość Rosalie****
nie nie mozesz - jego wierzycielem jest fundusz alimentacyjny a nie ty jesli pobierano na ciebie alimenty z funduszu i to z funduszem on bedzie sie rozliczal - z toba to nie ma nic wspolnego

Gość Daria_xD//
,,Rosalie**** uzalezniasz milosc od pieniedzy na ciebie - taki jest twoj tok myslenia z tego co widze " To nie tak. Po prostu mu nie odpuszczę. Dlaczego miałabym to zrobić? Olał mnie po rozwodzie, gdy miałam niewiele ponad rok. Potraktował jak przedmiot, który mu się znudził i wyrzucił ze swego życia. Nie obchodziło go to, czy mam co jeść, czy żyję. I ja mam się litować?

A ja popieram Darię, bo gdyby mój ojciec się mną nigdy nie interesował, to dlaczego miałabym mu cokolwiek ułatwiać za kilka miłych słówek? Niech poniesie pełnię konsekwencji swojego "tacierzyństwa".

Gość Daria_xD//
,,Rosalie**** nie nie mozesz - jego wierzycielem jest fundusz alimentacyjny a nie ty jesli pobierano na ciebie alimenty z funduszu i to z funduszem on bedzie sie rozliczal - z toba to nie ma nic wspolnego " Fundusz nie jest jego wierzycielem, tylko ja. W zasadzie na chwilę obecną moja mama, gdyż to ona mnie reprezentuje.

Gość ty jak ci oj tam oj tam
oj tam, oj tam... różnie bywa ciebie tez zaliczam do takich jak ten s.... zasranym obowiążkiem ojca jest troska o dziecko,odpowiedzialność za nie,wsparcie i oparcie,a nie tylko spłodzić znam takiego typa,ktory wolał dziwki i wódę i nie obchodziła go rodzina,a teraz nagle po 30 latach obudziły sie w nim ojcowskie uczucia na szczęście dziecko miało matkę,ktora godziła pracę z domem ponad siły,oplacała studia,ustawiła finansowo,a on finansował kochanicę ojcem sie jest a nie bywa

Gość ty jak ci oj tam oj tam
oj tam, oj tam... różnie bywa ciebie tez zaliczam do takich jak ten s.... zasranym obowiążkiem ojca jest troska o dziecko,odpowiedzialność za nie,wsparcie i oparcie,a nie tylko spłodzić znam takiego typa,ktory wolał dziwki i wódę i nie obchodziła go rodzina,a teraz nagle po 30 latach obudziły sie w nim ojcowskie uczucia na szczęście dziecko miało matkę,ktora godziła pracę z domem ponad siły,oplacała studia,ustawiła finansowo,a on finansował kochanicę ojcem sie jest a nie bywa

Gość do  Rosalie
ROSALIE JESTES P**********A,pieprzysz jak potłuczona masz męża czy kochanka?,..a dziecka pewnie nie masz

Gość Daria_xD//
A poza tym, zaległość robiła się nie dlatego,że go stać nie było na 300 zł, ale przez zwykłą złośliwość. On poza mną nie ma nikogo innego na utrzymaniu.

Gość Rosalie****
Fundusz nie jest jego wierzycielem, tylko ja. W zasadzie na chwilę obecną moja mama, gdyż to ona mnie reprezentuje. zaraz... czy pobierano na ciebie alimenty z funduszu alimentacyjnego czy nie? jesli tak - wierzycielem jest fundusz i tatusiowi nie odpusci jesli nie - w swietle prawa nie ma zadnych alimentow bo nigdy nie zostaly zasadzone do Rosalie ROSALIE JESTES P**********A,pieprzysz jak potłuczona masz męża czy kochanka?,..a dziecka pewnie nie masz mam dwoje dzieci i sama je wychowuje A poza tym, zaległość robiła się nie dlatego,że go stać nie było na 300 zł, ale przez zwykłą złośliwość. On poza mną nie ma nikogo innego na utrzymaniu. skad wiesz skoro zostawil cie jak mialas ponad rok i sie toba nie interesowal od tej pory?

Gość Daria_xD//
,,zaraz... czy pobierano na ciebie alimenty z funduszu alimentacyjnego czy nie?" Nie. Tylko wyrok od zawsze leży u Komornika. ,,jesli nie - w swietle prawa nie ma zadnych alimentow bo nigdy nie zostaly zasadzone" A wyrok o wysokości alimentów z klauzulą natychmiastowej wykonalności to niby czym jest? ,,skad wiesz skoro zostawil cie jak mialas ponad rok i sie toba nie interesowal od tej pory?" Ale chyba wyżej napisałam,że na początku maja się odezwał. Pytałam go, czy mam rodzeństwo, czy ma żonę...

Gość Daria_xD//
Ja to w ogóle pierwsze słyszę,że jest przymus brania alimentów z funduszu.

Gość Rosalie****
nie jest przymus :D ale skoro komornik ma wyrok to dlaczego nie przekazuje wam pieniedzy z FA? macie za duze dochody? nie rozumiem tego, chyba alimentyz FA nie sa zalezne od dochodu? z tego co piszesz utrzymywala cie wylacznie mama, tak?

Gość Daria_xD//
Na początku sama mama , później tata (ojczym). Aby brać z FA Komornik musi dać oświadczenie o bezskutecznej egzekucji. A moja jest skuteczna , bo Komornik ma zajęte jego mieszkanie w PL (on w Anglii mieszka).

Gość Rosalie****
komornik ma jego mieszkanie i nie wynajmie go zeby ci placic alimenty? przeciez moglby, chyba pora sie komornikowi przyjrzec

Gość Daria_xD//
,,Rosalie**** komornik ma jego mieszkanie i nie wynajmie go zeby ci placic alimenty? przeciez moglby, chyba pora sie komornikowi przyjrzec " Nie mógłby, bo Komornik nie jest od wynajmowania cudzych mieszkań. Komornik będzie przeprowadzał jedynie jego licytację, aby odzyskać cały dług wraz z odsetkami.

Gość Do Rosalie ****
Aleś ty tępa jesteś. I ty wychowujesz dwoje dzieci? Kto ci płaci na nie alimenty?

Gość gość
Z niczego nie rezygnuj. Matka utrzymywała cię całe życie, więc te pieniądze należą się jej.

Gość Daria_xD//
Od naszej rozmowy powinny przyjść już 3 alimenty. Dalej nie płaci i nie odzywa się już. A przecież się zmienił :-P Nic mu nie podaruję, bo nie jest wart tego.

Gość Daria_xD//
I jeszcze mi na koniec awanturę zrobił,że do obcego faceta mówię tato, a do niego zwracam się bezimiennie.