Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

:*

Ile mniej więcej może kosztować remont?

Polecane posty

Kupiłam mieszkanie 65 m - 3 pokoje. Do remontu całkowitego, czyli trzeba będzie zrobić: Gładzie Podłogi Łazienkę z toaletą Kuchnię - meble w zabudowie Nowe grzejniki Parapety

Oj sorry, temat umieściłam w złym dziale :D

Gość gość
Zależy w jakim mieście.

No ładnie, umieściłam temat w dobrym dziale to tamten skasowali a ten na życiu uczuciowym zostawili :P Mieszkam w średniej wielkości mieście - raczej tym z biedniejszych.

Ależ skądże, w dobrym dziale. Jak masz dużo pieniędzy serce nie będzie cie tak boleć przy wydawaniu, jeśli nie jesteś aż tak bogata to najtańszym kosztem, no te 10 tysięcy, a jak robotnikom zapłacisz "po znajomości" to za robociznę zaoszczędzisz.

Wydaje mi się, że wyjdzie chyba więcej niż 10 tys. Prawdę mówiąc po raz pierwszy staję przed problemem remontu mieszkania i w zasadzie nie wiem jak się za to zabrać ;) Chciałabym raczej wyższy standard. 40 tys wystarczy?

Gość gość
Ok 80-90 tys, wszystko zależy od materiałów i miejsca, w którym mieszkasz. Licz, że koszt materiałów to jedno, a drugie tyle mniej więcej - robocizna.

Na moje biedne miasto robocizna raczej nie będzie drogo kosztowała. Poza tym narzeczony zamierza wynająć swoich znajomych ;) O wiele bardziej chodzi o koszt materiałów. I tak wszystko wyjdzie w praniu.

Gość gość
Ale znajomi też za darmo nie będą pracować przecież, prawda?