Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

URLOP I ZWOLNIENIE

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! może któraś z Was mi pomoże. Obecnie jestem w ciąży 7 miesiąc, i jest to moja pierwsza ciąża, od 1 lipca idę na zwolnienie z pracy, i właśnie tego tyczy się moje pytanie, jak to teraz wygląda z tym zwolnieniem i urlopem macierzyńskim? mam umowę o pracę na najniższą krajową, ile % dostanę za zwolnienie, i ile za urlop? nie krytykujcie mnie tylko jeżeli znacie odpowiedź odpowiedzcie na moje pytanie bo ja jestem zielona. dziękuje :)

Gość gość
Za zwolnienie 100 a za macierzynski zalezy czy na rok wtedy 80% czy na pol wtedy 100% jesli sie zadeklarujesz na pol a potem zmienisz zdanie to najpierw 100 potem 60

Gość gość
Idziesz na zwolnienie w sensie L-4 czy na wypowiedzenie? Na L-4 ciazowym dostaniesz 100% wynagrodzenia - teoretycznie bo jest to kwota netto pomniejszona o podatek! Tak! Pobieraja podatek od kwoty netto czyli z 1112 zl ( tyle jest najnizsza jakoś ) odejmuja 19% podatku i dostaniesz na reke 900 zl za pelny miesiac L-4 - jak cin wystawi L-4 na 2 tyg to logiczne że zus zaplaci za te 2 tyg. Jeśli chodzi o urlop to nie będzie on wyplacony bo niby dlaczego? Będziesz go mogla wykorzystac po powrocie do pracy. Chyba, że w miedzyczasie skonczy Ci się umowa o prace ( np na macierzynskim ) wowczas tylko zostanie on wyplacony ekwiwalentem

Gość gość
Chodziło mi o urlop macierzyński a nie o zwykły urlop.

Gość gość
Chodziło mi o urlop macierzyński a nie o zwykły urlop.

Gość gość
osoba piszaca po tobie autorko napisała prawde. Za ZUS ZLA (nie ma juz l4) dostaniesz 100% pensji (średnia z ostatnich 12 miesięcy), a na macierzynskim w zaleznosci od tego na jaki sie zdecydujesz. jesli zdecydoujesz sie na pół roku dostaniesz 100 % pensji, a jeśli chcesz rok siedziec w dzieciaczkiem to wtedy bedzie 80% pensji.

Gość gość
osoba piszaca po tobie autorko napisała prawde. Za ZUS ZLA (nie ma juz l4) dostaniesz 100% pensji (średnia z ostatnich 12 miesięcy), a na macierzynskim w zaleznosci od tego na jaki sie zdecydujesz. jesli zdecydoujesz sie na pół roku dostaniesz 100 % pensji, a jeśli chcesz rok siedziec w dzieciaczkiem to wtedy bedzie 80% pensji.

Gość gość
dziękuje :)