Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nie jest za gorąco na chustę?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Znajoma namówiła mnie na kupno chusty do noszenia dziecka. Wydaje się to być fajną sprawą bo i mnie będzie lżej a i córeczka powinna być zadowolona bo uwielbia być przy mnie. Tylko czy my się nie upocimy w tej chuście?

Gość gość
sama otul się chustą przy 30 stopniach.

Gość gość
No musiałaby się otulić :D Chyba jest za gorąco :( Ale z drugiej strony Afrykanki dokładnie tak noszą swoje maluchy. Może się znajdzie jakaś mama, która tak nosi malucha, ja tylko teoretycznie gadam, moje dziecko ma już 26 lat :D

Gość gość
no właśnie w Afryce jakoś sobie radzą ;) bawełna jest przewiewna także próbujcie ;) ja naswoją nie narzekam. wiadomo że w samo południe nie wychodzimy bo to niebezpieczne na takim słońcu, ale po obiadku spacerek jest

Gość gość
to zwykła bawełniana będzie dobra? nie podpytałam znajomej z czego ma ani z jakiej firmy...albo może mówiła ale ja nie pamiętam ;)

Gość gość
Ja mam chustę i teraz nie noszę w niej synka, jest za gorąco. Tz. za gorąco na chustę wiązaną z przodu, gdzie dziecko ścisle przylega do mamy/taty - w afryce noszą dzieci w chuście typu poncho, to jeszcze ujdzie, ale pamiętaj też, że afrykańskie dzieci inaczej znosza upały, mają ciemną skórę, a temperatury powyżej 30 stopni to ich codzienność, a nie ekstremum jak u nas.

Gość gość
W zwykłej było mi bardzo gorąco, dzieciaczkowi też. Lepsza na takie ciepłe dni jest z włóknem bambusowym, jest cieńsza i bardziej przewiewna. Jednak ja miałam diament i miałam wrażenie, że trudniej się dociaga. Oczywiście w największy upał nie wychodziłam i co najważniejsze, dzieciątko albo w bodziaku bez rękawów, albo w ogóle tylko w pieluszce.

Gość gość
zależy czy tkana czy elastyczna. W elastycznej będziecie obie płynęły przy obecnej temperaturze. Tkana jest cieńsza i są wiązania, które nie wymagają tylu warstw na dziecku.

Gość gość
my zaczęliśmy nosić w lipcu zeszłego roku... były upały ale jakoś nam nie przeszkadzało to w noszeniu...nie mamy jakiejś grubej chusty no i też nie lataliśmy po słońcu w samo południe

Gość gość autorka
te z włóknem bambusowym są bardzo drogie :(

Gość gość
Kup używaną, ja zapłaciłam w tamtym roku 100 zł. Będzie ci się zdecydowanie lepiej dociagać, bo będzie już wyprana kilka razy, wymotana wiele i będzie taka hmmm bardziej współpracująca.

Gość gość
ja też kupiłam używaną, ale bawełnianą i wydałam 60 zł ( niezłą okazję złapałam bo nowe z tej firmy kosztują 120zł, choć to i tak nie dużo w porównaniu z innymi dobrych jakościowo)

Gość gość
a ile byś za nią chciała? poproszę o fotki :)