Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakaka

pękające naczynka

Polecane posty

Gość kakakakaka

Od października zeszłego roku cera zaczęła sprawiać mi problemy. Początkowo objawiało się to występowaniem rumieńców w stresujących lub krępujących sytuacjach. Potem przyszła zima stan mojej cery pogorszył się. Wyszło mi jedno dosyć widoczne naczynko koło ust, dodatkowo policzki są teraz ciągle lekko zarumienione. Od miesiąca stosuję krem 'Dermacos' na noc. Problem z rumienieniem podczas stresu praktycznie ustąpił. Jednakże jest lato i na zewnątrz jest strasznie gorąco. Od tego ciepła robię się czerwona i czuję jak twarz mi płonie... Wolę się nie zastanawiać jak wtedy wyglądam. Czuję się jak jakaś świnka :/ Macie pomysły jak temu zaradzić? Czy wit. C pomoże? Bo słyszałam, że uszczelnia naczynia krwionośne

Gość AriaAli
Ja zamykałam naczynka laserem w centrum laseroterapii Elite w Warszawie, zabieg bezbolesny, a efekty świetlne, nie miałam problemów z ponownym pękaniem naczynek. Polecam.

Gość gość
Kakakaka masz trądzik rozowaty. Mozesz lagodzic objawy ale nigdy juz tego nie zlikwidujesz. Powinnas zrobic sobie serie zabiegow uszczelniajacych naczynka np. Jonoforeza z chlorkiem wapnia albo inne substancje dobrane do twoich potrzeb wprowadzone ultradzwiekami. Na codzien powinnas stosowac specjalne kremy na naczynka np. sakura firmy Arkana. Przejdz sie do kosmetologa, na pewno cos ci dobierze i powie czego powinnas unikac i co powinnas robic. Gdybys byla z Poznania, moge pelcic ci jedno miejsce, bo moja mama miala taki problem, ale juz jest o wiele lepiej :)

Gość gość
No i zamiast odpowiedzi dostałaś spam, jak zwykle na tym forum... :/

Gość jaq
Moim zdaniem masz cerę naczynkową która objawia się właśnie rumieniem i pękającymi naczynkami. Łykaj witaminę C z rutyną, krem z filtrem na dzień, na noc jakieś serum z witaminą C (apteka, albo samo robione).

Gość gość
Ale wy jestescie tepe, poczytajcie najpierw objawy tradziku rozowatego, a potem piszcie ze ktos spamuje. Radze dziewyczynie dobrze, ale mam nadzieje ze ma mozg i wybierze dobrze.