Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenor

Do kiedy wasze dzieci spały w pampersach w nocy?

Polecane posty

Gość lenor

hej mój synek ma 3 latka i nadal spi w nocy w pampersie, pampers rano dosc obiskany bo pije duzo wody przed spaniem i w nocy tez pije wode jak sie przebudza zwlaszcza teraz jak takie upały, a wasze dzieci ile miały jak przestałyscie na noc zakładać pieluszki ?:) Pozdrawiam.

Gość gość
Mój syn ma 2,5 roku i nie zakładamy mu już pieluchy na noc. Dwa tygodnie temu zdarzyło mu się podlać prześcieradło a takich wpadek było łącznie 10 na przeciągu 7 miesięcy (od tylu już nie nosi pieluchy w dzień) . Od ostatniej wpadki mijają już ponad dwa tygodnie i póki co bez wpadek.

Gość gość
Muszę poprawić że od 7 miesięcy nie nosi pieluchy w dzień ale na noc nie zakładamy dopiero od dwóch miesięcy.

Gość Nunuka_30
2,5 roczku miała jak przestala. Z tym, że od dobrych dwóch miesięcy wcześniej już nie sikała w nocy, dlatego bez żalu się ich pozbyłyśmy. Inaczej raczej bym się nie odważyła:) moja córka w ogóle w nocy nie i wstaje na siku (co innego ja;/) a pije mleko przed snem, w nocy też sporo wody no i śpi długo bo od 21 do 9 rano..nie wiem jak ona to robi. Ja wstaję po kilka razy......

no w dzień załapał dość szybko bo jak miał 15 miesięcy ale w nocy to niewiem jak to będzie bo naprawde dużo pije i sika .. ale trzeba wkońcu;)

no własnie boje sie troche bo jak ta pielucha jest rano taka przesikana to ze zaleje całe łóżo :D

Gość gość
mój synek miał 2 latka, a w dzień nie nosił pieluch jak skończył 14 miesięcy

Gość gość
Moja corka byla sadzana od 18 r.z. na nocnik, sama zaczela wolac w wieku 22 miesiecy a tydzien pozniej juz nie zakaldalam pieluch na noc.

Gość gość
Takie dziecko duze juz czai, ze w nocy mu sie chce. ale po co, skoro mamusia zapakuje je w pieluszke? Zdejmij pieluche, jak sie w nocy i tak budzi na picie, to pytaj, czy chce siku i niech idzie do toalety. Pod przescieradlo zaloz jakas folie, by nie zasilak materaca.

Gość gość
* 18 miesiaca, mialo byc :P

Gość gość
Moja ma 2,5 roku śpi w pampersie bo dużo sika ww nocy. Kuzynki dziecko ma 4 latka i tez jeszcze na pieluchę na noc .Moja pediatra mówi ze do 5 lat dziecko ma prawo posikać się nocy .

Gość gość
Dobra, dziecko ma prawo sie posikac, ale nie codziennie i spiac BEZ PIELUCHY. bo po co wstawac do lazienki, skoro pielucha na d***e? szkoda snu, prawda? Moja corka w wieku 23 miesiecy nie miala pieluch wcale i jakos nie bylo mi jej "zal", ze biedna dzidzka w nocy wstaje i idzie do lazienki. Szla, robila, wracala do loznka i spala dalej.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Niektóre dzieci długo sikają w nocy . To jest związane z gospodarka hormonalna .

Gość gość
Moje ma ok 3 lata i tez w nocy spi w pampku. Ja nie widzę w tym nic złego . Nie mam zamiary budzić dziecka w nocy jak rano musi wcześnie wstać do żłobka.

Gość gość
Ja oduczyłam syna pieluch 2 tygodnie temu od początku spał w dzień bez pieluchy a na noc zakładałam, widzę od kilku dni że jest sucha więc przestanę, syn jest śpiochem ja też ale w nocy nigdy się nie budzi na picie czy sikanie, ja wstaje raz lub dwa a on śpi jak zabity. Syn ma 23m. Moim zdaniem jak uczy się dziecko sikania do nocnika to pieluchy trzeba całkowicie odstawić, na noc zakładać tylko na początku nauki lub wcale, kilka nieprzespanych nocy i dziecko pewnie załapie.

4 lata 8 mies. i nadal sika - właśnie wczoraj się (znowu) poddałam po dwóch tygodniach prania i wietrzenia, on nie czuje kiedy to robi i jest mu wszystko jedno, w kołdrę czy koc owija się jak kokon i mu ciepło, nie dawałam picia na noc, wysadzałam i nic, ze trzy noce mu się udało, a poza tym dwa, trzy siki szły w pościel; w dzień jak czasem jeszcze posypia to jest ok, ale w nocy śpi jak zabity, córka młodsza, ale już widzę, że będzie podobny problem

Gość Liliana1982
ex-D.Bill- a rozbiłaś jakieś badania ??? Moja córka ma 2 lata i 4 miesiące i ma pieluchę na noc .