Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy jest koniec roku akademickiego?

Polecane posty

Gość gość

kiedy studenci zaczynaja wakacje?

Gość gość
Jak mają pozdawane wszystkie egzaminy i oddadzą indeks, to mają wakacje. Nie ma czegoś takiego, jak koniec roku akademickiego. Sesja poprawkowa się kończy 25 września, 1 października zaczynają się normalne zajęcia. Im wcześniej pozaliczasz i oddasz indeks, tym więcej masz wakacji.

Gość gość
a kiedy najwczesniej mozna oddac indeks?

Gość gość
kiedy jest pierwsza sesja?

Gość gość
Można nawet w maju, jak się ma wszystkie zaliczenia. Nie ma terminów i limitów kiedy najwcześniej. To są studia, nie przedszkole.

u mnie oddaje sie indeksy na poczatku pazdziernika i zbiera je starościna grupy i zanosi wszytskie razem do dziekanatu.

Gość gość
Madame Cebulka - a gdzie studiujesz? Macie już elektroniczne indeksy wprowadzone, czy tylko karty zaliczeniowe i papierowe indeksy?

Gość gość
starosta zglasza sie sam? sa jakies wybory?

Gość gość
To jak to u Was wygląda Madame Cebulka? Do kiedy macie sesję poprawkową? Bo my mamy do 25 września i do tego dnia wszystkie indeksy muszą być w dziekanacie. Ci, którzy nie złożą, automatycznie muszą pisać o przedłużenie sesji i nie ma zmiłuj, dlatego mnie to tak dziwi. Rozumiem przy w pełni elektronicznej obsłudze studenta, ale przy klasycznych papierach to jakoś niespotykane dla mnie. Studiowałam i na UJ i na UŚ, zasadniczo wszędzie było tak samo, dlatego tak pytam. Ja jestem starościną roku i grupy, w życiu bym z cudzymi indeksami nie latała, niech się sami pilnują.

sesja poprawkowa sie jakos konczy w połowie wrzesnia chyba nie ma konkretnego terminu do kiedy mamy przynosic indeksy :) najlepiej jest to zrobic pod koniec wrzesnia, przed rozpoczeciem roku akademickiego. I u nas wymagaja by wszytskie indeksy nosić hurtem, starościna powinna tego dopilnowac.

Gość gość
A, no to macie inaczej niż my :) My zawsze do końca września indeksy, bo od 1 zaczyna się "nowy okres rozliczeniowy" Jak ja mam 320 osób na roku, to nie chciałoby mi się ich pilnować, połowa grup nie ma starostów, bo ich gdzieś po drodze coś zeżarło :D Ale w sumie system fajny

Gość gość
od tego chyba jest starosta, żeby pilnował indeksów... cóz przynajmniej u mnie panuje takie przekonanie :D starości grup pilnują indeksów ludzi ze swoich grup a potem wszyscy zanoszą je do głównego starosty i tyle

Gość gość
jak zostac starosta?

zazwyczaj przez głosowanie zgłasza sie kilka osob i cały rok badz grupa (zależnie czy to ma byc starosta roku czy grupy) głosuje

Gość gość
Nie, starosta jest od tego, żeby załatwiać terminy egzaminów, ewentualnych poprawek, jest oficjalnym łącznikiem z samorządem i wykładowcami. W życiu nie oddawałam cudzego indeksu do dziekanatu, nie jestem niańką. A jestem starościną 6 rok, z czego 5 byłam jako starościna roku. Ja dostaję informacje o nieobecnościach, podaję plan do wiadomości roku, dostaję opisy wykładów, jak jest jakiś problem z podziałem na grupy, to najpierw ja to załatwiam, a potem ewentualnie opiekun roku i takie tam bzdety.

z reszta starosta ma przej****e. u nas prowadzacy przedmiotów nie podpisują pojedyńczych indeksów. musi przyjsc starosta z indeksami grupy i dopiero wtedy kazdemu podpisuje. takze u nas szef grupy jest odpowiedzialny za wszytskie wpisy itd..wg mnie bardzo bardzo meczące stanowisko, no chyba ze ktoś lubi...

Gość gość
Ale Wam się wycwaniły bestie :) U nas nie chcą wpisywać, jak się nie przyjdzie osobiście. Ale u nas jest tak, że mamy egzaminy małymi grupami, każdy z innym wykładowcą, więc im łatwiej ogarniać.

Gość gość
u nas niestety są "wielcy profesorowie", którzy są tak zajęci, że nie do pomyślenia byłoby, gdyby ktoś osobiście przyniósł indeks, wyleciałby na kopach :O starosta zanosi indeksy wszystkich, bo wykładowcy i reszta nie życzą sobie, by tracić czas by każdy osobno przychodził

Gość gość
" gość Nie, starosta jest od tego, żeby załatwiać terminy egzaminów, ewentualnych poprawek, jest oficjalnym łącznikiem z samorządem i wykładowcami. W życiu nie oddawałam cudzego indeksu do dziekanatu, nie jestem niańką. A jestem starościną 6 rok, z czego 5 byłam jako starościna roku. Ja dostaję informacje o nieobecnościach, podaję plan do wiadomości roku, dostaję opisy wykładów, jak jest jakiś problem z podziałem na grupy, to najpierw ja to załatwiam, a potem ewentualnie opiekun roku i takie tam bzdety. " pewnie jestes starosta na jakiejs malej gownianej uczelni

Gość gość
Na państwowym uniwersytecie, na dziennych studiach. Tak jak napisałam, studiowałam i na UJ i na UŚ, żadna z nich nie jest mała ani gówniana. Cóż, u nas studiują dorośli ludzie, nie sierotki marysie, którym trzeba indeksiki nosić.