Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda wizyta kuratora sądowego ? ?

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Jestem w trakcie rozwodu. rozprawa za miesiąc. mamy małe dziecko więc chyba powinnam sie spodziewac kuratora? JAk wygląda taka wizyta

Gość kasiulec8807
Normalnie. Zrobi wywiad, dane pospisuje. POpatrzy na sytuacje mieszkaniową.Ależ nic strasznego. ale nie koniecznie musi Cie odwiedzic..

Gość gość
Słyszałam że patrzy do półek , i ogólnie nastawiona na nie

Gość kasiulec8807
do półek?? ciekawe po co??:):) zależy jakiej sprawy dotyczy wizytacja..i jaki kurator.

Gość gość
Normalnie. Otwierasz drzwi i mówisz, że to mieszkanie prywatne i umawiasz się na wizytę w biurze kuratora.

To jest wywiad podobny do wywiadu pracownika socjalnego , ale łączy ze sobą ciekawość policyjną. Ważna jest polityka wychowawcza wobec dzieci itd. W szczegółnych przypadkach kurator ma prawo dopytać się sąsiadów na temat rodziny.

Jeżeli Twój mąż mieszka gdzie indziej kurator musi też upewnić się w jakich warunkach mmieszka. Wszystko rozpatrywane jest pod dobra dziecka. Ma prawo również zapytać się " małolata " - jeżeli dziecko jest nieletnie do17 roku życia , ale zachowując zdrowy rozsądek poglądem na wiek oraz wiedzę dziecka co myśli a temat rozwodu rodziców. Jak sobie z nim radzi

Gość gość
dziecko ma rok wiec raczej nic nie powie...rozwód z winy męża bo podnosił ręke na malucha . boje sie tej wizyty , ogólnie to wszystko mnie przerasta