Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ciąży na wózku i trudna sytuacja

Polecane posty

Gość gość

poruszam się na wózku mam niedowład dolnych kończyn, jestem z mężem nietypową parą - on jest niewidomy , cierpi tez na padaczkę. Ostatnio ma częste ataki jest to dla mnie duży stres a teraz w ciąży (16 tydzień) jest to dla mnie groźne. Utrzymyjemy się z rent. nie wiem jak to teraz będzie... ciąża była dla nas zaskoczeniem ponieważ ginekolog mówił mi ze nie mogę mieć dzieci ze wzgledu na problemy hormonalne. Nie zabezpieczalismy sie dlatego. Nachodzą mnie czarne myśli jak to bedzie, jak sobie poradzimy :( czy są pary niepełnosprawne wśród Was?

Gość gość
jest tu kto?

Gość gość
skad jestes

Gość gość
jestem z gorzowa wlkp.

Za trudny temat jak na te forum. Tu tylko prowokacje i zamieszania. Na temat rzeczywiście dotyczący ciąży i macierzyństwa ciężko otrzymać normalną odpowiedź. Jak sobie poradzicie? Powoli. Musicie się mocno przygotować, załatwić sobie kogoś do pomocy koniecznie. Nie wiem jak ma się sytuacja z pomocą ze strony państwa przy narodzinach dziecka u par niepełnosprawnych. Poczytaj, popytaj.

Gość gość
dziekuje za rady :)

No i myśl pozytywnie koniecznie :) Wiara we własne siły potrafi góry przenosić.

Gość gość
poniżej moja lista - dostosowana do tego, co wymagają w szpitalu oraz do tego, żebym ja czuła się komfortowo: o Pampersy (2-5 kg) 1 opakowanie Pieluchy tetrowe 2 szt Chusteczki nawilżające dla dziecka 1 opakowanie Ubranka dla dziecka Smoczek uspokajający (na wszelki wypadek, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebny) Laktator z butelką (doświadczenie z poprzedniego pobytu w szpitalu, pomógł mi pobudzać laktację, to co odciągałam, to wylewałam, a karmiłam piersią tylko) Rożek do noszenia (chyba że będzie upalnie) Rogal do karmienia (dla mojej wygody) Maść Maltan na spękane sutki (na wszelki wypadek) Nakładki na sutki (na wszelki wypadek) Krem Linomag do pupy Podkłady na łóżko 6 szt Podkłady poporodowe Bella Mama 2 opakowania Majtki siateczkowe jednorazowe 6 szt Kapcie i klapki pod prysznic Koszule do karmienia 5 szt (po poprzednim porodzie bardzo krwawiłam, miałam pękniętą szyjkę i lało się ze mnie jak z kranu, chcę mieć komfort świeżości i czystości, zwłaszcza teraz przy tych upałach) Szlafrok cienki Skarpety 2 pary (pewnie się nie przydadzą, ale jak się stresuję, to marzną mi stopy) Biustonosz do karmienia Nakładki jednorazowe na sedes Poduszka do spania dla mnie (dla mojej wygody) Kosmetyki dla mnie Ręczniki materiałowe 2 szt (mały i duży) Ręczniki papierowe 1 rolka Papier toaletowy 1 rolka Chusteczki nawilżające dla mnie Śliwki suszone (o ile będę mogła je jeść - miewam zaparcia) Herbata owocowa, na laktację i melisa (ta ostatnia na wszelki wypadek) - po kilka torebek Woda mineralna niegazowana duża i mała Masła jednorazowe Śmietanki do kawy Kawa zbożowa Inka Telefon, ładowarka, pieniądze Dowód osobisty Legitymacja ubezpieczeniowa Grupa krwi Karta ciąży Wymaz GBS Świeże wyniki badania moczu i krwi Konsultacja anestezjologiczna do znieczulenia ZZO Plan porodu Zaświadczenie RMUA

Gość gość
sorry, nie ten temat :O

Gość gość
poradzicie sobie na pewno beda problemy na poczatku, to nowa sytuacja dla was ale nie ma rzeczy nie mozliwych a co z twoja rodzina przeciez beda dla was pomocni