Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julkkkaaaaa

Ciągle chudne, chce mi się płakać.. dziewczyny pomóżcie! co to może być?:(

Polecane posty

Gość julkkkaaaaa

Hej, piszę z prośbą o pomoc, może któraś z was miała coś podobnego.. jestem szczupłą osobą, żeby nie powiedzieć chudą.. ale przy 165 waże zazwyczaj około 45 kg, ale teraz czuję że jest mniej... wszystko ze mnie spada a ja wyglądam jak kościotrup z dnia na dzień.. :( jem normalnie, w sumie nawet więcej niż normalnie - niczego sobie nie żałuję, i jem ile wlezie, pomimo tego nie tyje... od jakiegoś czasu mam nieregularny okres ( mam 22 lata ) za każdym razem jak zjem bardzo dużo mam zapewnione 2 godzinny w toalecie, czasem leci mi krew z nosa, chorowałam na anemie ale ostatnio zrobiłam wyniki i jest wszystko okej z witaminami.. mam bladą twarz, i podkrazone oczy, wyglądam jak wygłodzone dziecko a nie kobieta która ma 22 lata... nie mogę iść póki co do lekrza bo nie jestem w Polsce, więc mam 2 tygodnie żeby żyć w niepewności co mi dolega.. może któraś z was może mi pomóc? powiedzieć do czego pasują te objawy?

Gość dziewczyno idz do lekarza
bo nie ciekawie to wygląda, a co z sercem? jak się czujesz? mdlejesz czy cos? dusznosci?

Gość gość
zrób badania krwi w tym OB oraz poziom hormonów możesz mieć nadczynność tarczycy

Gość ciekaweeeeeeee
bardzo źle że chudniesz, poszukaj czegoś na necie, na pewno do czegoś dopasujesz swoje obajwy i troche poszukasz info, mam nadzieje ze nic ci nie jest, duzo zdrowia zycze :)

Gość julkkkaaaaa
z sercem to tak słabo trochę, zdarza mi się takie dziwne kołotanie ale nie często , czasami duszności.. ale tak to w sumie jest okej, bardziej mnie martwi ta spadająca waga... płakać mi się chce jak patrze w lustro,a rodzina ciągle mnie krytykuje i traktuje jakbym miała przynajmniej anoreksie i chowała jedzenie po szafkach,bo nie chce im sie wierzyć że jem a wyglądam jak wieszak...

Gość paulina24lata
ja mam podobnie... tyle, że nie chudnę. W wynikach wyszło mi niskie TSH podejrzane na nadczynność tarczycy. A wcześniej tez miałam wysoką niedokrwistość.

Gość julkkkaaaaa
zadam teraz głupie pytanie w takim razie.. czy takie badania wykryją że paliłam haszysz albo maryśkę? spróbowałam raz na imprezie i boje się że moge mieć przez to problemy jakieś z prawem.. wiem że to głupie, haha... :D na hormony to chyba powinnam bo nie dość że mam z okresem problemy, to jeszcze piersi mi strasznie spadają.. pewnie to przez wagę, ale mimo to chce wyglądać jak kobieta a nie jak dziewczynka z gimnazjum...

Gość julkkkaaaaa
a ta nadczynność tarczycy to coś poważnego? muszę iść z tym do lekarza czy jak zmienie diete to mi się poprawi?

Gość paulina24lata
nie wykryją

Gość paulina24lata
A nie wiem czy to coś poważnego, ale każda choroba jest poważna. Ja dzisiaj odebrałam wyniki a u lekarza jeszcze nie byłam, więc dokładnie nie wiem...

Gość julkkkaaaaa
mam nadzieje że bedzie wszystko okay z Tobą :) ja jak tylko wróce do pl to pójde się przebadać... dzięki za wskazówki :)

Gość gość
Jesli chodzi o tarczyce to musisz zrobic badania, inaczej nei wykryją. Chyba ze będzie badanie izotopowe, ale bezpieczniejsze i szybsze jest zbadanie poziomu hormonów. A może masz nerwicę żołądka? Ale co do tarczycy to się przebadaj, bo duże prawdopodobieństwo że ci dolega

Gość julkkkaaaaa
mam andzieje że już więcej nie schudne bo masakra :(((( jestem jak sama skóra i kości... jem dużo, czasem aż się zmuszam ale to nic nie pomaga.. za to chudne w tępie bardzo szybkim, i najgorsze jest to że nie mam na to wpływu:( przebadam się na tarczyce...

Gość gość
Ja też bardzo chudłam i wlaśnie z powodu tarczycy. Dostałam tabletki i jest ok. Fakt, brałam je prawie 10 lat. Ale tak to wygląda z tarczycą. Teraz robie sobie badania 1 x w roku dla wlasnego spokoju

Gość julkkkaaaaa
poczytałam o tej nadczynności tarczycy, i dużo się u mnie zgadza... martwi mnie też wygląd mojej szyji, bo po bokach wydaje się lekko podpuchnięta.. nie za dużo, ale minimalnie...czy przez dwa kolejne tygodnie nic sie nie pogorszy? i spokojnie mogę zwlekać z wizytą u lekarza?

Idź do lekarza jak najszybciej, tutaj możemy się tylko domyślać co Ci jest. Nikt z nas nie jest lekarzem.

Gość julkkkaaaaa
wiem wiem, ale chciałam tylko wiedzieć mniej więcej czego to są objawy, do lekarza mogę iść dopiero za dwa tygodnie najszybciej więc i tak muszę czekać..

Gość gość
idź tak jak pisałam na początku ja mam niedoczynność zatem tyję posrane z tą tarczycą ale da się żyć :)

Gość deszczowa piosenkaaaaaaaaa
Podobno wiele osób ma bezwiednie pasożyty, mi lekarz medycyny naturalnej wykrył glistę i tasiemca, ale nie każdy wierzy w takie niekonwencjonalne metody. Przepisał mi tabletki n pasożyty, wzięłam je, ale jakoś szczególnie się inaczej nie czuję.

Gość Raczej bym nie czekała na
powrót do kraju, dziewczyno. coś chyba bardzo niedobrego się dzieje.

Gość julkkkaaaaa
jak schudne w tym alb nastepnym tygodniu jeszcze kilogram to polece tutaj, ale wolalabym w polsce bo bede miala czas na badania i te inne d*perele. W sumie ostatnie dwa tygodnie sprawily ze tak schudlam.. zeszlo mi chyba z dwa kilo, mimo ze ciagle jem, i jestem caly czas glodna..

Gość gość
Spadek wagi to bardzo niebezpieczny objaw.Nie jestem lekarzem i nie mam prawa wypowiadać się na ten temat.Powiem krótko, mój sąsiad spadał z wagi w piorunującym tępie.Również miał świetne wyniki, potem okazało się że ma raka płuc i w ciągu 2 tygodni zmarł- niestety.