Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ugotowac mloda kapuste z koperkiem i boczkiem ???

Polecane posty

Gość gość
nie gotować ale poszatkować i podsmażyć na smalczyku dodać boczek i dusić dalej przyprawy sól pieprz odrobina wegety a na końcu koperek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oczywiście trzeba poszatkować,zalać wodą i zagotować.Następnie wylać wodę wlać świeżą nie za dużo.Pogotować około 20 minut.Boczek gotuję osobno do miękkości.Gdy jest ugotowany, kroje w kostkę i łączę z kapustą.Gdy woda wyparuje robię zasmażkę z maki, dodaje na końcu koperek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teoriazła
nie dodajecie kminku i majeranku ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dla mnie najlepsza ( i najzdrwosza)jest kapusta bez miesa, W garnku o grubym dnie dusze/smaze cebulke na oleju, dodaję poszatkowana kapuste pieprz, sol, listek laurowy,maly koncentrat9 albo pomidory, moga byc kwasne jablka, jak nie mam koperku to kminek, duszę,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość edytaaaaaaa
młodej kapusty nie ma potrzeby gotować najlepiej smakuje podsmażana na odrobinie smalcu potem kiełbaska albo boczek i dużo koperku tak się robi młodą kapustę starą należy gotować bo jest twarda tak jak kiszona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tylko pamiętajcie o tym że kapustę trzeba najpierw sparzyć!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bernank
ziele angielskie również można dodać dla smaku i zapachu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×