Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikkor

Jak dobrze usmażyć pierś z kurczaka?

Polecane posty

Gość nikkor

Kupiłam sos słodko-kwaśny z ananasem, do tego gotowany ryż, chciałam dodać również pierś z kurczaka, tylko nie mam bladego pojecia jak ją usmażyć :) Jak wy smażycie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam kilka sposobów
I.Do kilku łyżek majonezu przepuszczam przez praskę 1 duży ząbek czosnku,przyprawiam solą i pieprzem,wkładam mięso pokrojone w nieduże paski i trzymam ok.1 godz.Po tym czasie panieruje w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych z dodatkiem niewielkiej ilości startego drobno sera żółtego.Smażę na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.Zamiast sera czasem dodaję 2 łyżki uprażonego sezamu. II.mięso porcjuje,cienko ubijam,obtaczam (nie przyprawiam)w mące. Roztrzepuję jajka z mlekiem(mleka tyle co jajka).Przygotowuję panierkę - bułka tarta,sól,pieprz,odrobina kurkumy,odrobina słodkiej i ostrej papryki.Kosztuję czy panierka jest ok i otaczam w jaju i panierce,smażę jak wyżej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×