Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysia_4

Mam Włosy na brzuchu i na plecach ! wstydze się tego :c

Polecane posty

Mam włosy na brzuchu i na plecach , są trochę widoczne , nie wiem jak to zakryć , wstydze się założyć strój kąpielowy :( . Co mam zrobić ? Może są jakieś kremy rozjaśniające włosy na ciele ? Pomóżcie ;c błagam bo nie wiem co mam robić

Gość gość
ile masz lat? czy jeszcze gdzies pojawiaja ci sie wlosy? w sensie np na twarzy na piersiach? ja tez mam wlosy na brzuchu i plecach. Mozesz rozjasniach wlosy rozjasniaczem do wlosow joanny, do calych wlosow byle nie do pasemek bo ten do pasemek jest b. mocny i moze uczulic.

sądzę że raczej nie , podobno u młodych dziewczyn to normalne , możliwe że ma za dużo męski hormonów

18 , na brzuchu , lekko na plechach i piersiach ;c myślisz że rozjaśniaczem pomoże ?

Gość gość
pomoze, nie depiluj tego narazie nie ma sensu rozjasnoiaczem maksymalnie 10 minut, bedzie cie pieklo pewnie, ale do wytrzymani duzo dziewczyn tak robi uwazaj na oczy, wlosy i zeby ciuchow nie poplamic poczujesz sie ciutke pewniej po takim rozjasnianiu

No dobrze , dziękuję bardzo za pomoc :) Czy w rossmanie dostanę taki rozjaśniacz do całych włosów ?

Gość gość
Spooko, lookrecja ma pryszcze na doopie a nie wstydzila sie roochac na oczach innych za zetony :D

Gość gość
dostaniesz, to jest usytuowane gdzies na dole, ponizej tych wszystkich farb, tj w takim fioletowym opakowaniu. Czytaj rozjasniacz do calych wlosow, przygotuj sobie plastikowy kubek i cos do mieszania.

Gość annabella123
Powinnaś isc do ginekologa, takie nadmierne owłosienie u kobiet na ciele to zaburzenia hormonalne, trzeba to wyregulować prochami.

Gość gość
annabellna--powinna nie powinna, zawsze warto sie przebadac. Fakt, kobieta nie powinna miec owlosienia w niektorych miejscach, ew. badania moga wykazac jakas patologie, ale dziewczyn ajest jeszcze b. mloda, ze szprycowaniem prochami by poczekala. A moze jestes brunetka? Moze masz taki paseczek tylko na brzuchu wlochaty? Warto bys poszla do endokrynologa, ale nie lykaj wszystkiego co ci zapisze, najpierw zweryfikuj to jeszcze u innego lekarza, z zajadaniem tabletek hormonalnych nie ma zartow.

Gość jako osoba z tym problemem
Radzę Ci iść do gina i przebadać hormony (nie tylko męskie odpowiadają za nadmierne owłosienie) jednak może się u ciebie okazać tak jak u mnie, że "taka uroda" :O (a raczej szpetota). W każdym razie nie bierz na to tabsów jak ci ktoś napisał, bo tabsy tego nie regulują. Mi lekarka sama przyznała, że włosy przestałyby mi rosnąć gdybym brała tabsy ale wraz z ich odstawieniem problem powraca. Więc jeśli decydujesz się na całe życie z tabletkami to tak ale jeśli dbasz o zdrowie to nie :) Rozjaśniacz to bardzo dobry patent (sama to robiłam) a obecnie chodzę na wosk (laser odpada gdyż są to włosy w ciągłej fazie wzrostu).

ach i ja mam 19lat więc nie jesteś sama z tym problemem :) w moim otoczeniu jest jeszcze jedna laska z "taką urodą" i łączy nas to, że obie jesteśmy brunetkami (ja co prawda z bardzo jasną cerą ale ona jest lekko ciemna :P). Jeśli też masz ciemne włosy to może się okazać, że hormony są w normie a problem pozostaje kwestią estetyczną a nie chorobową ;)

jestem blondynką .. mam takie jasne włoski na plechach i lekko na brzuchu i przy pępku mam takie bardzej widoczne ;x

no tak , ale problem jest w tym ze jestem blondynką , spróbuje tym rozjaśniaczem i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

no tak , ale problem jest w tym ze jestem blondynką , spróbuje tym rozjaśniaczem i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

to u ciebie bardziej prawdopodobne jest problem z hormonami więc wybierz się do gina (niech zleci badania) a z wynikami przejdź się do endokrynologa :) może masz torbiel (która może powodować zaburzenia w wydzielaniu hormonów) lub PCO więc pytanie kiedy byłaś na USG brzucha? albo po prostu "taka uroda" :D

szczerze to jeszcze nie byłam ;c ale moja przyjaciółka też ma takie włosy na ciele , tylko ze ona jest brunetką i mam czarne włosy , sama nie wiem czemu

Gość gość
jest taki specjalny rozjaśniacz do włosów na ciele (i do twarzy też jest) sally hansen, w sephorze chyba można dostać,koło 30 zł, ale na allegro taniej

o kurcze to czas się wybrać ;) jak poszłam pierwszy raz to się okazało, że mam torbiel i brałam tabsy pół roku by się jej pozbyć (mimo, że gdyby była inna możliwość to bym się tymi prochami nie truła). No cóż w każdym razie kup ten rozjaśniacz albo idź na wosk i baw się dobrze na wakacjach! :)