Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madonna2665

Krzywdzę moich bliskich, partnera, nie daję sobie rady z życiem! Pomocy!

Polecane posty

Gość madonna2665

Nie mam przyjaciol, nie mam z kim rozmawiac... Mam wspanialego narzeczonego, ale i on powoli nie wyrabia bo ile mozna znosic czyjes nastroje... Wszyscy mysla ze mi sie wszystko w zyciu udaje, ze jestem taka wyksztalcona, zaradna a ja czuje sie samotna, zbyt obciazona zyciem :( Miewam mysli samobojcze chociaz wiem ze nigdy tego nie zrobie, czuje sie nic nie warta, zerem wsrod ludzi, placze z byle powodu... Chcialabym sie cieszyc pieknym slonecznym dniem, tym ze dane jest mi przezyc kolejny dzien a zamiast tego biore laptopa i kolejny dzien pograzam sie w smutku...

Gość gość
Czemu tak sie dzieje , masz jakies problemy ?

Gość madonna2665
W ciagu roku trzy razy tracilam prace i mysle ze to mialo decydujacy wplyw, siedzenie w domu, brak kontaktu z ludzmi, brak wlasnych pieniedzy (narzeczony mnie utrzymuje). Wczesniej przez kilka dobrych lat pracowalam w jednej firmie i nie mialam zadnych problemow. Teraz nie mam motywacji do zycia, potrafie sie o wszystko czepiac, ale najgorszy jest ten placz z byle powodu...Nie chce wychodzic do ludzi, nie mam ochoty na nikogo patrzec, jak juz sie odzywam to kogos ranie swoimi slowami. Wiem ze jestem podla, ze tak nie mozna i potem zaluje, chcialabym sie zmienic ale sama nie potrafie, nie radze sobie z emocjami :(

Zadaję sobie pytanie, dlaczego coraz więcej osób ma depresję? Psycholodzy pewnie powiedzą że to choroba cywilizacyjna.A ja powiem krótko,że to z braku zatrudnienia.Ludzie nie mają perspektyw i to jest to! Jesteś młoda, masz dobrego narzeczonego, wez się w garść,zobaczysz że wszystko się ułoży.Zacznij patrzeć optymistycznie,Życzę Ci powodzenia.🌻 Pozdrawiam serdecznie.

Gość madonna2665
Nie wiem czy to depresja, chyba to zbyt mocne slowo... Chcialabym po prostu tak zwyczajnie miec z kim czasem pogadac, bo ja tez jestem tylko czlowiekiem i mam swoje problemy a nie ja mysla inni jestem super szczesliwa-idealna. I masz racje brak pracy odbil sie na mnie bardzo mocno, az za mocno...Dziekuje ci za mile slowa..

Gość ageee
Oj kochana wiem co przechodzisz.. Cóż moje poprzedniczki mają racje , sam fakt że brak pracy ... Niestety w naszym kraju niczego więcej nie mozesz się spodziewać. Sama miewam dni kiedy wszystko zatraca się i nie ma sensu.. Mimo to , przypuszczam ,że jesteś młoda.. masz przed sobą jeszcze tyle czasu.. Jeszcze tyle przed Tobą.. teraz moze nie będzie dobrze , ale z perspektywy czasu będzie lepiej .. Przecież wiecznie nie możesz wpadać w wir niepowodzeń i wiecznej depresji.. ciesz się zyciem , młodym życiem , ciesz się Tym że masz kochającego mężczyznę .. Spójrz na siebie w lustrze i mów do siebie :dasz radę: wiem co piszę sama sobie musiałam radzić ze wszystkim i poradziłam mimo ,że mam zaledwie 20 lat.. Czerp z życia ile możesz .. wdrąż więcej optymizmu w siebie a z dnia na dzień będzie lepiej , uwierz w Siebie !

Gość madonna2665
ageee dziękuje za to co napisalas, to bardzo mile i piekne... Zgadza sie jestem mloda, mam 26 lat i bardzo chcialaby moc sie cieszyc codzienym zyciem jak kiedys, byc ta dawna usmiechnieta osoba, ktora czerpala z zycia calymi garsciami...

Gość ageee
Więc co stoi na stoi na przeszkodzie do szczęście , które każdemu się nalezy.. Uwierz mi wiele osób ma gorzej , nie mają za co żyć , nie mają rodziny, przegrali swoje życie.. w nas młodych pokładają tyle wiary .. nie zawiedź siebie ... będziesz droczyć się z problemami ? Ważne ,aby tobie się udało ,abyś pokładała większą wiarę w siebie , zrób coś dla siebie .. Bo twoje przygnębienie będzie odbijać się na bliskich a co gorsze doprowadzi do większych nieporozumień.. Może to wiele ale krok po kroczku i gwarantuje sukces ! Powodzenia w życiu !

Gość gość
ja ci nie pomoge, bo sama sobie nie radze:(

Gość gość
ja tez mam deprsje z powodu braku pracy , nerwice . siedze w domu bo musze, mam dwojke dzieci z czego jedno choruje czesto Mąz nas zostawil i tak wegetuje, chce sie zabic ale jakos nie mam odwagi:( moze w koncu kiedys sie odwaze

Gość ageee
Zabijesz się i co twoje dzieci będa miały za przykład ? Matka która sobie nie radzi ? bądź silna dla nich , jesteś częścią nich .. teraz nastały cięzkie czasy mimo 21 wieku .. Miej wiarę ,że kiedyś będzie lepiej ... Sama życia sobie nie dałaś , nie mozęsz go sobie zwyczajnie odebrać