Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamaaa

il ml wody powinno wypic niemowle w taki upal?

Polecane posty

Gość mloda mamaaa

Normalnie podaje sie na dzien tyle ile wynosi jedna porcja mm. A w ciagu ostatnich 2 dni moj 3,5miesieczny synek jak sie dorwie do butelki miedzy karmieniami to potrafi wypic cale 100 ml. Jak czesto proponowac picie jak jest tak goraco?i czy cos ograniczac czy dac pic do woli? Ile pija wasze niemowlaki?

Gość gość
mój ma 5 mcy i przez cały dzień wypijał min. 600 ml. Teraz nawet te na piersi powinny być dopajane. z tym że mój synek nie może na raz wypić, bo ma problem z ulewaniem więc daje mu np 30ml, chwilka przerwy i znowu... Bo raz dałam tyle ile chciał na raz, połowę ulał a wtedy minimum 100 ml wypił. Teraz nawet jak Maluch nie chce jeść a pije to jest dobrze ;)

Gość mloda mamaaa
dzieki. Gdzies przeczytalam zeby za duzo nie dawac,bo moze dziecku zaskodzic, ale to na pewno nie dotyczylo takich upalow. Az tyle mojemu synkowi na pewno nie wychodzi ilosciowo,ale z 300 ml na pewno. Ze 2 razy w ciagu doby wypije cala porcje reszta to tak po 20-30 ml. Staram sie proponowac po kazdej drzemce i jak widze ze na cos ma ochote a nie ma pory jedzenia. Z 1,5h po posilku nawet jak nie pokazuje po sobie ze chce pic.

Gość ania.doradca.ladeevit
Karmiąc piersią nie trzeba dziecka dopajać. A w taki upał lepiej jest się gdzieś schronić, pozasłaniać żaluzje, żeby mieszkanie się nie nagrzewało w ciągu dnia, zrobić lekki przeciąg itd.