Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katalin9

Traumy dzieciństwa dorosłe życie.

Polecane posty

Gość Katalin9

Czy jakies traumy, bardzo silne zle przezycia z dziecinstwa zostaly w was na zawsze mimo ze jestescie dawno dorosli i macie ulozone zycie? Kuba Błaszczykowski powiedzila w DDTvn ze pomimo tego wszytskiego co ma, sukces, rodzine, zdrowie, pieniadze i tak w nim siedzi trauma z dziecinstwa i nie do konca umie sie tym wszystkim cieszyc. A jakie sa wasze doswiadczenia?

Gość gość
Ja sobie tłumaczę, że jak człowiek jest mądry to się z tym upora, ale jedno sobie mówię, a drugie robię, bo tak naprawdę nie potrafię być szczęśliwa na dłuższą chwilę, charakter przez przeszłość ukształtował mi się tak, że nie angażuję się w relacje z innymi, jestem dosyć zimna można powiedzieć, poza tym nigdy nie byłam w związku i nadal nie trafiam na kogoś, kto by mi się z wzajemnością spodobał na tyle. Jakbym chciała to zrzucać na przeszłość to dużo bym mogła zrzucić, ale staram się walczyć ze swoimi wadami i wypracować jakąś normalność bo myślenie że to wina traum czy coś to moim zdaniem zła droga, bo człowiek zrzuca z siebie odpowiedzialność za własne "ja". Trochę chaotycznie napisałam, ale tak czuję

Gość oliwia29l
gość podpisuje się obiema rękami i nogami. Pełna racja, pewnie cos zawiniło. Ale zrzucac całą winę na zły los? Wiele jednak zalezy od nas samych.

Gość kiQÓt
....dziecko do 15 rokÓ życia jest całkowicie zależne od swoich katów..ktÓrzy go ,,chowają,,....a przedtem go zrobili przez przypadek w swej dÓrnej bezmyślności