Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piesek a uspanie

Polecane posty

Gość gość

Mam psa 15lat zwykly kundelek i wczoraj wracajac z spaceru dostala udaru. Zawiozlam ja do weterynarza zostala na noc koszt to 150zl i lekarz stwierdzil zrle bardziej niepokojacy jest jej brzuchvi robienie ciagle siku i ze bedzie trzeba eykinllonac pelno badan .. A wiadomo jakie to beda koszylta i nie wiem co robic nir mam kasy nawet nie mam od kogo pozyczyc:(( dlaczegobproblemy finansiowe maja konkurowac z zycien

bo Wety sa prywatne bo w oczach ludzkich zycie ludzkie jest warte tego by człowieka ratować za darmo na NFZ a i tam sier zdarzy ze pani usłyszy ze to sa koszta ale to co innego a zwierzęta możesz je ratować jak masz kase.Psiak ma 15 lat przezyl swój czas może pozwol jej odejść...Bo milosc to tezpozwolic odejść....

Widzisz mieć psa to wielki obowiązek . Niestety zwierzęta , tak jak ludzie starzeją się a nikt za nie nie odprowadza składek do ZUS . Tak więc koszty leczenia spadają na właścicieli. Brutalne ale prawda .

Gość Gość-tajny
Typowy dylemat. Ale 15 lat, to już dość stary pies. Ja bym go uśpił. Uśpienie królika kosztowało mnie 15 złotych. Na Kafe ktoś pisał że uśpienie dużego psa (około 26 kg) to 75 złotych. Uśpienie psa o masie powiedzmy 13 kg powinno więc kosztować jakieś 35 zł. Zwłok trzeba się pozbyć we własnym zakresie, lub dopłacić około 100 złotych za utylizację.

Gość gość
ja nigdy nie mowilam ze moje zwierzaki zdechly , tylko ze odeszly...A gdzie?Jeden Bog tylko wie...

Gość gość
Jak sie kocha pupila, to nie patrzysz na pieniądze, czas jaki mu poświęcasz, trud opieki. Serce ci nakazuje, najpierw go ratować. Uspienie to trudna decyzja, a koszt to już sprawa drugorzędna.

Gość gość
Pies ma już swoje lata, daj mu w spokoju odejść , bo leczenie przedłuży jego życie , ale może być ono pełne cierpienia i bólu. Moi znajomi mieli pieska tez był już stary , zachorował, wydali mnóstwo pieniędzy, żył trochę dłużej (3 m-ce), ale cierpiał bardzo.

Gość gość
wez tez pod uwage, ze weterynarze lubia troche kasy wydoic.. niektorzy sa bezwzgledni uwierz... kosztem cierpienia zwierzecia bedzie je jeszcze meczyl, coby piniazki na badanka wyciagnac. poza tym.. jak sie bierze psa na swoja odpowiedzialnosc, to trzeba sie z tym liczyc, ze leczenie kosztuje, a jak pies stary to czesto choruje. brac psa w momencie gdy nie stac nas na jego ewentualne leczenie... to glupota do etej potegi :o