Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ferka

dania za grosik na wakacjach

Polecane posty

Gość Ferka

hej! w tym roku dość sporo musielismy zapłacić za domek nad morzem. Zwykle jeżdziliśmy w czerwcu i mogliśmy stołować się w smażalniach itp. Teraz wakacje wypadają w lipcu, stąd prośba o pomysły na niedrogie dania, które mogę zrobić w domku. jest tam aneks kuchenny, kuchenka dwupalnikowa i mała lodówka. Nie chcialabym spędzac dużo czasu, zrobić coś na 2-3 dni.dzięki

Gość hoktaj
dla mnie to glupota przejmowac sie jedzeniem na wakacjach. My duzo nie jemy,nie mamy czasu, i od razu nic sie nie stanie jak zrobisz raz spaghetti na 2 dni,jakas zupe na 2 dni,kielbase smazona z cebula frytki albo bulki do tego. Nie wiem,ale jak czytam jak niektore matki sie wczuwaja w jedzenie na wakacjach to smiac mi sie chce.I koniecznie trzeba chodzic do restauracji,a jak nie chodzisz to obiad dwudaniowy to przeciez podstawa:D

wcale to nie jest dla mnie glowny temat na wakacje. I nigdy nie kupowałam dwudaniowych dań na wakacjach. luźna rozmowa i tyle. Denerwuje mnie, jak ludzie uogólniają jakiś wątek, tylko po to, by sie pomądrzyć

Gość hoktaj
przeciez ja tego nie pisalam bezposrednio do ciebie.Sorry ze tak to odebralas.Pisalam o matkach,ktore bardzo sie wczuwaja w takie tematy typu obiad na wakacjach. i calkiem mozliwe,ze ci sie oberwie tu,jak zleca sie takowe mamusie. Bo jak mozna bedac na wczasach robic obiad na 2,3 dni?:D Badz przygotowana:D

spoko:) nie należę do osób przejmujacych się złosliwymi komentarzami, które nie sa odpowiedzią na moje pytanie. A swoją drogą, lubie gotowac, nawet sie przy tym relaksuję;) ale to już inny temat;) Kiełba zawsze dobra jest, obok mają grilla

Gość nasz świat jest piękny
gotuj lekkie, szybkie dania. ja teraz w domu robię takie obiady,bo przy tych upałach nic innego przez gardło nie przechodzi. np chłodnik z buraczków mus z truskawek z ryżem mus z moreli z płatkami owsianymi chłodnik krem z brokułów chłodnik krem z cukinii jak jest tak gorąco w ogóle nie jemy mięsa-ewentualnie rybę z grilla. A tak poza tym tony warzyw i owoców.

Gość gość
Kielbaski, szaszlyki, pieczone ziemniaki z cebula, bekon z bulka I warzywami, pasta z kurczakiem, strogonoff, pasta z tunczykiem

Gość gość
Czego bys sobie nie ugotowala i tak bedzie lepszej jakosci od tych tak zwanych ryb ze smazalni:)

Gość gość
uwielbiam chłodniki, ale moje dzieciaki ich nie zjedza:( lubią mieso i ryby szaszłyki będą super:)

Czego bys sobie nie ugotowala i tak bedzie lepszej jakosci od tych tak zwanych ryb ze smazalni :):):)

Gość wakacje nad morzem
My jedziemy też za tydzień nad morze do domku, ogólnie będziemy się stołować na "mieście" ale np. lubimy kupić rybę prosto z kutra od rybaków i już jest super pomysł na obiad, a rybka pyszna, mniam:) Na pewno też będziemy robić grilla:) dlatego wolimy domek niż pensjonat czy kwaterę... A z szybkich pomysłów na obiad? Spagetti na 2 dni, ryż z musem truskawkowym, jakaś zupa na 2 dni