Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet ktore rodziły sn

Polecane posty

Gość gość

Nie mam się dokłądnie o to kogo zapytac bo wszystkie koleżanki rodziły przez cesarskie cięcie. Jak to wsyztsko wyglądało w waszym przypadku po przyjechaniu do szpitala...jak to wsyztsko wygląda w praktyce. Przyjechałyście do szpitala i co? badanie, lewatywa? moze mi to ktoś opisac ?

Gość gość
Mi najpierw odeszły wody. W szpitalu lekarz odrazu zabrał mnie na usg, potem wywiad. Położna podłączyła mnie pod ktg ,sala porodowa tam czekałam, po obchodzie badanie, decyzja o podaniu oxy i zlecenie lewatywy następnie wykonanie lewatywy, podłączenie pod kroplówkę no i czekanie... Kroplówkę dostałam ok 10 rano, z nudy skakałam na piłce,pierwsze mocne skurcze koło godziny 14, błaganie o znieczulenie- najpierw rozwarcie było za małe po paru minutach okazało się za duże. Rodziłam bez znieczulenia synek przyszedł na świat o 16-20.

Gość gościówka ja
ok. 12 w nocy zaczęły się skurcze no to sobie chodziłam do rana bo tak mniej bolało i jakoś mnie tak coś pchało do chodzenia a nie chciałam jechać za wcześnie bo lepiej w szpitalu jak najkrócej.Ddo szpitala pojechaliśmy o 11:00 następnego dnia. Podłączenie ktg, przyjęcie na oddział, badanie gin. i już 6 cm rozwarcia. Podłączyli mi oxytocynę i za chwilę zaczęło naprawdę boleć...potem posiedziałam trochę w wannie i zaraz pełne rozwarcie i poród. Nie miałam żadnego znieczulenia bo by i tak nie zdążyło zadziałać. Syn ur. się o 13:30. Poród błyskawiczny :) Nie miałam też lewatywy ale poprzedniego dnia mnie porządnie przeczyściło, więc wiedziałam że poród się zbliża :) Powodzenia :)

Gość gość
u mnie by,lo tak pojechałam juz z bólami akurat miałam wyznaczoną wiz w szpitalu u swojego lekarza. Lekarz mnie zbadał i stwierdził że za 5 godz juz będzie po wszystkim. Musiałam się wrócić i czekac na przyjęcie do szpitala była kolejka więc zeszło ponad godz a ja zwijałam się z bólu. Później tkzw wywiad (cała biurokracja) kazali mi się juz przebrać w piżamę (nie zakładać majtek) musiałam przejść na inny oddział zrobili mi ktg później przeszłam do zabiegowego na lewatywę a jeszcze w między czasie pamiętam mierzyli mi brzuch cm (nie pamietam juz kolejności) później pielęgniarka zaprowadziła mnie na porodówkę kazali mi się położyć na półleżąco i pamiętam ze jeszcze mi dali coś do wypełniania musiałam odpowiedziec na pytania dotyczące porodu pamiętam trzy :chodziło czy mąż chce odciąć pępowinę i czy zgadzam się na cięcie krocza jeśli będzie potrzeba i czy chce aby umyli dziecko jak się urodzi.No i później sobie tak leżałam i zwijałam się z bólu położna przyniosła mi gaz rozweselający no i zaczął sie poród. Jak urodził sie synek to go wzięli umyli owinęli w ręcznik i mi go dali do piersi później robili mu te podst badania Spoko nie było tak źle POWODZENIA!

Gość niebieska malwina
Badaniee. Ktg. Srodki przeciwbolowe i spac. Rano maz przyjechal do mnie i bylismy pod opieka poloznej. Potem badanie przez lekarke ktora spytala czy chce znieczulenie. Tak. Anestezjolog. Po 2 godz oksy. Po kolejnych 2 jest moje dziecko .... szycie. Kapiel dziecka i biora je na badanie. Potem razem w trojke na malej sali odpoczywamy. Siostra przynosi herbate i ciastka. Po godzinie kaza zrobic siku. Jade na sale z dzieckiem. Po 2 dniach wychodzimy. Rano zaglada do mnie polozna by mnie ogladnac. Przed wyjsciem lekarz w gabinecie. Ogolnie bardzo pozytywne doswiadczenie

Gość gość
Witam serdecznie! Jestem studentką studiów medycznych i prowadzę badania naukowe na temat porodu. W tym celu stworzyłam ankietę. Ankieta ta jest całkowicie anonimowa i dobrowolna, przeznaczona zarówno dla kobiet które już rodziły jak i do tych, które dopiero to czeka. Jeśli któraś z Pan zechciałaby wypełnić, będę dozgonnie wdzięczna. Każda wypełniona ankieta to malutki krok do przodu w napisaniu pracy :-) Podaję adres: http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/51cef6ffc8279/ Z góry dziękuję i życzę miłego dnia!

Gość gość
rozwaliło mnie to ze znieczuleniem - najpierw rozwarcie za małe a po chwili za duże na podanie znieczulenia. Nie pierwszy raz o czyms takim czytam.

Gość gość
Ja akurat byłam już w szpitalu ( po terminie) ale jak przyszłam to tak samo najpierw papiery do wypełnienia i przebranie się w piżdżame z majtkami:P a tam potem mialam badanie ,potem podane oxy a potem poszłam na usg no i na sale...a jak już zaczęłam rodzić od południa...-wieczorem mialam 3cm więc zjechałam na sale porodową -tam czekał już mąż -poród rodzinny .. w pokoju zrobiła mi lewatywe i też podpisywałam o nacinaniu krocza ,a czy coś więcej to już nie pamiętam, co chwilę przystawiała mi do brzucha to przenośne urządzenie,gdzie słychać bicie serca dziecka i tak sobie siedzieliśmy z mężem w tej sali (ja na piłce) i rozmawialiśmy::D przy 5cm poszłam pod prysznic i siedzialam tam do 8cm potem na krzesło porodowe ,podpięcie do ktg i poród:)

Wody odeszły mi w domu więc szybko do szpitala już z bólami. 3minuty pod ktg - skurcz za skurczem to zaprosili mnie na fotel. Nim zeszła lekarka przebrałam się w łazience, na fotelu badanie i chyba 7 cm rozwarcia to podpisać papierki. Wypełniam jeden, drugi i mowie nie dam rady to kazali siąść na fotel i na porodówce miałam dokończyć. Nie mogłam siąść, prawie się poryczalam w windzie z bólu na wózku ale siedzieć kazali. Na porodów wstałam i kupę mi się zachciało :-D położna pyta czy moze zajzec pierw jak rozwarcie, zagląda i mówi " główka idzie" :-D a to juz parte w windzie byly i chyba też jak te papiery nie mogłam podpisać :-D jeszcze jakieś igły w miedzy czasie jak parłam, coś do picia i kilka minut później tuliłam młodego... Resztę papierów podpisałam po porodzie :-) Przy córce dłużej i spokojniej ale pojechałam z krwawieniem. Także spokojne badanie (rozwarcie 3cm), podpisanie papierów. Bez lewatywy, na porodówce łazienka, piłka (tu zaczęłam dopiero czuć bóle), kręcenie się po sali i facet masujący plecy :-) jak odeszły wody to do badania na łóżko, masaż i już też parte poszło szybko