Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kot na cały weekend w domu

Polecane posty

Gość gość

został sam na cały weekend, ja wracam dopiero jutro, wyjechałam w piątek. Dostał wodę w misce i żarcie, mam nadzieję, że nic mu się nie stanie. Mam wyrzuty sumienia, ale czasami zdarzyło mi się go zostawić na cały weekend z tym, że nie było takich upałów.

Jesteś odważna.Nie mogłaś kogoś poprosic żeby zajrzał do kota.Ja zabieram swojego kotka gdy wyjezdzam na weekend. Jest to bardzo kłopotliwe bo to młody kotek i muszę uważać żeby mi nie zwiał.Ale nie zostawiam go na dlugo samego.Czasmi zawozę do mojej babci.

wodę na 3 dni w jednej misce mu zostawiłaś??? czyli jak sobie ją jakoś zabrudził albo wylał w piątek, to jest dwa dni bez wody w ten upał??? no, to dobra z ciebie pańcia, nie ma co k***a jego mać!!!

Gość gość
Woda w dwóch miskach, żarcie w dwóch miskach, kuweta wyczyszczona. Jak woda się zabrudzi w ciągu dnia, to k***a mać też mu nie zmieniam co chwilę, więc daruj swoje głupie komentarze.

Gość gość
nie przejmuj się głupkami, którzy nigdy nie mieli kota w domu. Koty to mistrzowie survivalu - w sytuacjach zagrożenia potrafią naprawdę dłuuuuugo wytrzymać bez jedzenia i picia. Mój zatrzasnął się raz w garażu (oczywiście bez jedzenia i picia) i dopiero po około tygodniu go tam przypadkowo znaleźliśmy. Był trochę oszolomiony i oslabiony, ale po 2-3 normalnych posiłkach nic mu już nie było.

mam 3 koty w domu od kilkunastu lat, więc nie p*****l mi tu głodnych kawałków, głupia babo jasne, że zwierzęta mogą przeżyć w tragicznych warunkach długo, aż do samej męczeńskiej śmierci, wyobraź sobie tylko, czy opieka nad zwierzętami polega na tym, żeby nie zdechły, czy na tym, żeby im było dobrze? a do autorki, skoro w dwóch miskach, to ok

Gość gość
zawsze zostawiam żarcia i wody w dwóch miskach jak wyjeżdżam na trochę dłużej. teraz zdarzył się cały weekend i tak mam poczucie winy. nikt go nie zostawił na męczeńską śmierć, nie przesadzajmy. to tylko dwa dni.

z pierwszego postu nie wynikało, że zostawiłaś po dwie miski jeszcze taka moja rada kociary - jak są upały, to nawet jak jestem w domu, to w miejscu dostępnym dla kotów stawiam miskę z wodą na ręczniku zwykle się tam układają, może jest chłodniej, może wolą byc blisko wody instynktownie w czasie upałów? nie wiem, ale przesiadują przy tej misce non stop miska taka średnia, średnicy ok. 50 cm

Gość gość
To w takim razie mój kot jest jakiś dziwny, bo w ogóle mało pije, a w te upały nie wiem czy mu się nie chcę czy jak, ale zawsze wylewam tyle wody. jedzenia z wiadomych przyczyn też nie konsumuje jakoś dużo.

Autorko postu, nikt Cię nie obwinia, przecież, wiadomo że nie chciałaś swojemu kotu zrobić krzywdy.Napisałam że jesteś odważna.Mam młodego kota i wszędzie go pełno.Gdy zabraliśmy małego na działkę to musiałam uważać żeby nie spadł z werandy i wogóle byl mały problem, wskoczyl na drzewo,a potem nie wiedział co dalej:D.Mąż musiał go zdejmować.Na przyszłość zostawię go u babci albo u mamy.Jednak wolę u babi bo tam mu wszystko wolno:D

Gość gość
''gość nie przejmuj się głupkami, którzy nigdy nie mieli kota w domu. Koty to mistrzowie survivalu - w sytuacjach zagrożenia potrafią naprawdę dłuuuuugo wytrzymać bez jedzenia i picia. Mój zatrzasnął się raz w garażu (oczywiście bez jedzenia i picia) i dopiero po około tygodniu go tam przypadkowo znaleźliśmy. Był trochę oszolomiony i oslabiony, ale po 2-3 normalnych posiłkach nic mu już nie było. '' tiaaa... i ciekawa jestem czy do tej pory nic mu nie jest po takiej tygodniowej głodówce...... taaaak... kot po jednym dniu bez jedzenia i picia ma bardzo poważne uszkodzenie wątroby, wiec śmiem twierdzić, że twój kot albo już nie żyje, albo też jest na wykończeniu i przeniesie się za tęczowy most szybciej niż byś tego chciał/a

Gość gość
ja jak wyjezdzalam na tydzien to 4 miski wody w 3 roznych miejscach i 3 miski karmy