Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deeeszka

malo pokarmu w piersiach?

Polecane posty

Gość deeeszka

Witam was drogie mamy. Od urodzenia czyli od 9 tygodni karmie moja córeczkę piersią. Juz w szpitalu kiedy koleżanki z sali, które rodziły w tym samym dniu co ja miały nawał pokarmu czego ja np.nie mialam, wydawało mi się, ze nie mam go wystarczająco duzo... Przystawialam ja bardzo często bo nie protestowała i dzisiaj chciałam sprawdzić ile mam pokarmu wiec dziecku podałam butle i poczekalam aż będą mnie bolec piersi... Odciagnelam tylko 40ml i nic więcej nie udało mi się odciągnąć a piersi przestały bolec. Czy mam go faktycznie malo? Myślałam, ze natura tak działa, że dziecku nie powinno zabraknąć. Dodam ze mala przez dwa miesiące od ur przybrala na wadze 1,5kg to malo czy w normie? Co mogę jeszcze robić by mieć więcej pokarmu?

Gość oliwia29l
Bardzo ładnie przybrała na wadze. I to powinno byc dla Ciebie wyznacznikiem. Laktatorem nie odciągniesz- tyle mleka co maluch. A 40 ml to i tak nie jest zle, ja ściągałam czasami jeszcze mniej a karmiłam ponad 9 miesięcy. Jeśli niepokoi Cię zmniejszona podaz , pij więcej wody , podawaj czesciej pierś i odciągaj nawet puste juz piersi po karmieniu laktatorem.