Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TINEJKA

Sposób na oszczędzanie wody?

Polecane posty

Przyszedł mi ostatnio rachunek za wodę. Nogi się pode mną ugięły. Jeszcze więcej muszę zapłacić niż ostatnio. W domu 3 osoby plus pies. Zmywarki brak, pranie 2-3 razy w tygodniu. Ewentualnie dochodzi czasem pranie ręczne. Jak oszczędzać??? Ponoć są jakieś eco rozwiązania już?

Gość gość
ile placisz miesiecznie?

Gość Grzesiek Tk
Moje rachunki się zmniejszyły kiedy zacząłem wymieniać baterie w łazienkach i kuchni. Zdecydowałem się na rozwiązanie Eco Friendly. Polega ono na tym, że kiedy podnosisz rączkę kranu do góry, w pewnym momencie czujesz jak się blokuje. Po prostu przypomina ci o tym, że nie musisz rozkręcać kranu do oporu, wystarczy mniejsza ilość wody. Pierwszy rachunek po montażu już przyszedł niższy.

Gość Igula81
a nie lepiej zastosować perlatory, dzięki nim można uzyskać przepływy od 1,9 l/min w górę (oczywiście przepływ zależy od miejsca instalacji, w kuchni będzie inny niż w łazience). Ja mam neoperla i je kupiłam tutaj http://dlakieszeni.pl/tnij-rachunki/za-wode/perlatory . Ale myślę że najważniejsze i tak jest zmiana nawyków, bez tego nic się nie osiągnie pzd I

Gość jelinkowa
Słyszałyście o nowej słuchawce prysznicowej, która pomaga zaoszczędzić wodę i jednocześnie sprawia, że nasza skóra staje się jędrniejsza, a włosy zyskują niesamowity połysk? Tutaj http://therapyshower.pl można sobie o niej poczytać. Usuwa szkodliwy chlor z wody, a w zamian za to dostarcza kolagenu.

Gość gość
SPAMERZY WON