Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł alimentów

Polecane posty

Gość gość

Wraz z żoną ustaliłem że będę przelewał kwotę alimentów na córkę 500 zł pasowało jej. Teraz gdy chcę żeby podpisała umowę alimentacyjną to tego nie zrobiła. Czy rozumiecie jej zachowanie? tak czy siak w sądzie będzie musiała podpisać taką umowę.

Gość gość
Sama zgodziła się na tą kwotę i co nagle się jej odwidziało.. ?

Gość gość
Takie suki są najgorsze. Co za dziwka. Należałoby takie dziwki jak twoja żona utylizować. Co za szmata.

Gość gość
Z mojej strony ma pewne że będę uczestniczył w wychowaniu córki bo sam tego chce kocham swoje dziecko ! Nie chce żeby cokolwiek jej brakowało. Z byłą żoną mamy ustalone kiedy widuję się z dzieckiem. Kiedy tylko skończy się sprawa rozwodowa chce to dziecko też zabierać do siebie żeby mogło do mnie jezdzić zostawać u mnie. No ale chce żebyśmy mieli wszystko jasne między sobą. No ale widzę że zaczynają się pewne schody.

Gość gość
Czy są tu jakieś panie??? Może panie się wypowiedzą ....

Gość gość
500zl ....chyba jej malo

Gość gość
Pytam jej czy co chciała więcej ale nic się nie odezwała. W u mowie było napisane to na co żeśmy się razem zgodzili'. No jednym słowem mnie wryło :o

Gość gość
moze jej sie odwidzialo a moze uznala ze sadownie dostanie wiecej..moj akurat ma w d***e i mi nie placi alimentow ale 500 zl to sa smieszne pieniadze na dziecko w tych czasach w tym kraju a matka ma o tyle trudniej ze opiekujac sie dzieckiem ma o wiele mniejsze mozliwosci zeby dorobic a facet..droga wolna wyjazd praca ..niestety po rozstaniach dogadac sie z bylym/bylą jest nie latwo szkoda ze to sie odbija na dzieciach

Gość gość
Wiem i zgadzam się z panią. Ale zna mnie wie że nie robię i nie będę jej robił pod górkę. Chce rozstać się bez szarpań. Dlatego nie rozumiem dlaczego nie chce podpisać tej umowy czemu się tak nastawiła anty? nie wiem może ktoś nią kieruje, może poszła do jakiego prawnika. Ale to że alimenty płacę 500 zł nie znaczy że dziecko nic więcej odemnie nie dostanie.

Gość gość
W umowie napisane jest że jest zobowiązany do płacenia alimentów. Przecież to nie jest coś przeciwko niej wręcz przeciwnie. A nie chce podpisać to ja już nie rozumiem co ta kobieta chce?

Gość gość
I czego ja mam się teraz w sądzie spodziewać z jej strony.. :o

Gość gość
szczerze- mozesz spodziewac sie wszystkiego. molj byly po rozstaniu tez sie umawial tez obiecywal i co... licz na zalatwienie sprawy sądownie i tyle

Gość gość
najlepsze w tym że po ślubie mamy wspólne auto za które chce część kasy które ja sam spłaciłem bo ona nie pracowała ale dobra... ale gdy odszedłem pożyczyła kasę od kogoś z rodziny i też kupiła sobie auto więc ja też mogę zażądać cześć pieniędzy za ten samochód?

Gość gość
najlepsze w tym że po ślubie mamy wspólne auto za które chce część kasy które ja sam spłaciłem bo ona nie pracowała ale dobra... xxxxxxxxxxxxxxxxxx ty szmaciarzu!!!!!!!!!! nie pracowała????????? a kto prał, gotował i zajmował się dzieckiem?????? ty???? typowy polaczek - baba w domu nic nie robi - krasnoludki przychodzą i robią!!!!!!!!!!!! najmij panią do prac domowych zobaczysz ile zapłacisz śmieciu!!!

Gość gość
ale gdy odszedłem pożyczyła kasę od kogoś z rodziny i też kupiła sobie auto więc ja też mogę zażądać cześć pieniędzy za ten samochód? xxxxxxxxxxxx w takim razie ona powinna zażądać od ciebie zapłaty za tyle lat usługiwania ci za darmo!!!!

Gość gość
Sam se prałem :p :P i gotowałem niestety żona tego nie robiła. Jak zostawiałem pieniądze to byłem kochany

Gość gość
taką sobie wybrałeś! sam "se prałeś" ale między nogi się jej pchałeś i wtedy była dobra, co??? frajer jesteś i tyle! a teraz jak cię pogoniła to będziesz kasę od niej wołał za pół samochodu? i jeszcze miauczy menda na babskim forum!

Gość gość
Takie baby powini uśmiercać.jeszcze jej w d***e zle!

Gość gość
ciebie powinni zutylizować ćwoku

Gość gość
zabrał auto i każe jej oddawać pieniądze!!! świnia nie człowiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
pierwsza sprawa... powiedziała że pracować nie będzie bo swojego zawodu nie lubi i nie będzie go wykonywać.

Gość gość
nie tłumacz się - żałosny jesteś!!!!!!

Gość gość
Sama siebie tłumaczyć tym co wypisujesz :)

Gość gość
spadaj gościu bez jaj!!!

Gość gość
jaj to Ty nie masz :) Jak nie masz nic więcej na ten temat normalnego do powiedzenia to sama spadaj. Ja też tak na forach umiem pisać :D

Gość gość
może i pisać umiesz, ale żyć jak prawdziwy mężczyzna nie umiesz!!!

Gość gość
Znalazła się doświadczona :)

Gość gość
nie rozumiem czegoś - facet pisze w sposób kulturalny , na dziecko chce płacic , dzieckiem zajmowac się też chce , nie miga się od odpowiedzialności a wy durne baby jedziecie po nim jak po łysej kobyle ? I co to znaczy że pchał się jej między nogi ? Jeżeli wy traktujecie seks jak kartę przetargową , jak "nagrodę" dla faceta za coś tam to bardzo waszym mężom współczuję , ja mam radośc z seksu na równi z mężem i nie musi mi za to płacic tym czy tamtym bo równie dobrze ja musiałabym jemu płacic skoro sama z tego czerpię przyjemnośc

Gość gość
Ok, w pełni Cię rozumiem i oczywiście nie rozumiem takiego zachowania Twojej żony, tyle że jeśli znam takie przypadki i ludzie zachowują się racjonalnie, to nie ma czegoś takiego jak umowa alimentacyjna po prostu wszystko polega na umowie dżentelmeńskiej, zawsze możesz wysyłać pocztą i posiadasz potwierdzenie jeśli ewentualnie żona poda Cię o nie płacenie. Ale skoro nie chce podpisać to powinieneś wyciągnąć od niej informację dlaczego, bo zachowanie jak na dorosłego człowieka przystało - dziwne.

Gość gość
Próbowałem ale bez odzewu... Ja już nie wiem czego się spodziewać. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie to jak znajdę adwokata żeby mnie reprezentował. I może lepiej jak sądownie ustale widzenia z córką bo jeszcze kiedyś będzie miała kaprys i mi jej nie pozwoli odwiedzać