Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OOllo.

Byly chłopak chce wykorzystać moje e-maile

Polecane posty

Gość OOllo.

Wszedł na moją pocztę. Kiedyś dawaliśmy sobie swoje hasła. Ja go nie zmieniłam. Po jakimś czasie on wszedł na moją pocztę i skopiował maile które do kogoś pisałam i grozi mi, że je pokaże rodzinie, znajomym, w pracy itd. Chce bym dalej z nim była, a kiedy tylko wspominam ze ja nie chce, to grozi mi dalej.

Gość gość
zawsze mozesz im powiedziec, ze to nie ty pisalas

Gość gość
zgłoś to na policję

Gość OOllo.
Wlasnie chcialam to powiedzial ze od razu to wszystkim pokaze

Gość to jest sprawa na policje
powiedzialabym, ze uslysze jeszcze jedna grozbe i sprawa wyladuje na policji. i zrobilabym to. tajemnica korespondencji jest chroniona prawem. poszukaj w kodeksie karnym i rzuc mu artykulem w ryj.

Gość gość
koorwa jacy doradcy X on nie wlamal sie na poczte mial haslo, ktore sama mu udostepnila X mogla je zmienic po rozstaniu nie zmienila?bedzie miala nauczke na drugi raz

Gość to jest sprawa na policje
ty powyżej, jesteś niestety jeszcze gorszym doradcą i bredzisz. korespondencja elektroniczna jest chroniona prawem tak samo jak tradycyjna. nieważne, że on miał hasło (zresztą jak jej udowodni, że sama mu je dała? mógł je na przykład podejrzeć?), nie wolno mu wykorzystać korespondencji bez jej zgody. gdyby rzecz dotyczyła mnie, zadałabym sobie trud poszukania w wujku google odpowiednich przepisów, ale że sprawa nie moja, szkoda mi trudu. zostawiam to autorce, jesli chce. poza tym to nie chodzi, zeby go za kraty wsadzili (ha ha), to chodzi, zeby gnojowi pokazac, ze sie nie jest ofiarą i się nie pozwoli na szantaż.

Gość OOllo.
Dziekuje bardzo, poszukam na pewno przepisow.