Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie oskrzeli BEZ kaszlu???Co to ma być?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj mój syn (2,5 roku) zagorączkował. Nauczona doświadczeniem nie zwlekałam ani chwili i udałam się na pogotowie do lekarza. Ten stwierdził zapalenie oskrzeli, przepisał mukosolvan inhalacje i klacid. No i moje pytanie. Jakim cudem zapalenie oskrzeli przebiega bez nawet najmniejszego kaszlu???Bez kataru???To możliwe? Przecież kaszel to odruch fizjologiczny przy zapaleniu oskrzeli. Już sama nie wiem czy zaufać lekarzowi.

Gość gość
Mam złe doświadczenia z lekarzami i kompletnie im nie ufam. Dlatego pytam może ktoś się spotkał z takim zapaleniem oskrzeli. Ostatnim razem jak mały gorączkował (7dni!!!!) lekarze nic nie widzieli i stwierdzili infekcję wirusową to skończyło się pobytem w szpitalu, 3 antybiotykami i szeregiem infekcji w tym silne obustronne zapalenie ucha:/A ja przez te dni zużyłam po 3 opakowania lekó przeciwgorączkowych w czopkach! Czyste szaleństwo! Dlatego poleciałam z gorączką po jednej dobie.

Gość gość
moj synek mial kiedys zapalenie pluc bez kaszlu... raczej to mozliwe

Gość gość
No i jeszcze jedno pytanie: Czy z zapaleniem oskrzeli można wychodzić na podwórko? Mieszkam na wsi i nikogo nie zarazimy. Tylko czy to bezpieczne jest?

Gość gość
Słyszałam o zapaelniu płuc bez kaszlu (bo może być to zapelnie np. płatowe a nie ostre samych oskrzeli stąd brak kaszlu). Tyle jednak wiem ze jesli podrażnione są oskrzela to kaszel jest zawsze. Bo w ten sposób płuca pozbywają się wydzieliny zalegającej. No i sama nie wiem. W sumie skoro lekarka coś usłyszała to możliwe ze coś tam jest...Moze panikuję ale ja tym konowałom nie ufam.

Gość ua23
No ja niestety nie wiem.........

Gość ua23
Może jest to początek zapalenia i dopiero po inhalacjach zacznie odkasływać wydzielinę? Nie wiem.

Gość gość
Podnoszę temat bo mam to samo pytanie

Gość gość
u mnie to samo goraczka lub stan podgoraczkowy od 5 dni, brak kaszlu i kataru !???

Gość gość
Jestem osoba dorosla i wlasnie mam ostre zapalenie oskrzeli.Pierwszego dnia drapanie gardla,problem z przelykaniem,bol miesni.Od 2 do 4 dnia lekki katar raczej gesty siedzacy w zatokach.Gardlo utrzymywalo sie przez 8 dni ponyslalam wiec ze moze to angina i poszlam do lekarza (przrz 8 dni leczylam sie sama gripex aspiryna syrop).Lekarz stwierdzil zapalenie oskrzeli i przepisal antybiotyk.Takze u mnie glownym problenem bylo gardlo a okazalo sie ze to oskrzela.Lekarz jest w stanie ocenic to po szmerach jakie slyszy podczas osluchiwania.Przy zapaleniu oskrzeli absolutnie nie wolno wychodzic na dwor bo mozna dostac zapalenia pluc.Nie wolno tez pic gazowanego i palic papierosow.Przy braniu antybiotyku nalezy zjesc cale opakowanie nawet jesli objawy ustapia.Przy antybiotyku nie wolno pic mleka i jesc cytrusow bo oslabiaja jego dzialanie.Po skonczeniu antybiotyku trzeba jest duzo przetworow mleczych i jogurtow aby odbudowac dobre bakterie :)

Gość gość
Jestem osobą dorosła.... I mam dodatkowo problem z oczami, bo nie zauważyłam iż temat założony był cztery lata temu.

Gość gość
A ja jestem osobą dorosłą i mimo, że temat był ponad 4 lata temu a odpowiedź kilka miesięcy temu to bardzo dziękuję za nią bo tylko tutaj znalazłam konkretny opis przypadku jak mój i konkretny sposób leczenia, dzięki!!!

Gość gość
Ze swojej strony podpowiem inhalator Novama, dokładnie chodzi mi o ten model: novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Producent daje gwarancję wieczystą, więc jest nadzieja że faktycznie kupiłam inhalator na długie lata użytkowania. Póki co pracuje okej, szybko, cicho, bez zacinania się, aerozol jest dobrze przygotowany, nie marnuje leku.

Gość Gość
Dnia 4.12.2018 o 10:03, Gość gość napisał:

Ze swojej strony podpowiem inhalator Novama, dokładnie chodzi mi o ten model: novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Producent daje gwarancję wieczystą, więc jest nadzieja że faktycznie kupiłam inhalator na długie lata użytkowania. Póki co pracuje okej, szybko, cicho, bez zacinania się, aerozol jest dobrze przygotowany, nie marnuje leku.

tez polecam