Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

dwa tygodnie do porodu a ja paniecznie się boje

Polecane posty

Gość gość

Witam za dwa tygodnie (oczywiście to tylko data wyznaczona przez lekarza, może być wcześniej lub później) urodzę ukochaną pierwszą córeczkę.....z jednej strony chcialabym aby już teraz urodzić,ale z drugiej mam paraliżujący strach - blokuje mnie to, paraliżuje, płaczę od około miesiąca i kompletnie świruję,że z każdym dniem zbliża się ten ból, którego nie znam....dodam,że jestem straszną panikarą- już same badania podczas ciąży typu pobieranie krwi itd, przyprawiały mnie o dreszcze, krzyczałam ,płakałam i nie potrafię sobie od dziecka radzić z NAJMNIEJSZYM bólem fizycznym...czasami nawet zdaję sobie sprawę,że więcej krzyczę i płaczę niż ból jest warty (np.pobieranie krwi nie jest takie bolesne, czy wizyta u dentysty) a mimo to nie potrafię się opanowac i zchowuję się jak panikara....zdecydowaliśmy się z mężem na poród rodzinny- bo licze na Jego pomoc, spokój i opanowanie,ale naprawdę wątpię abym przeżyła taką traumę jaką jest poród-kocham swoją córeczkę, poragnę ją już mieć przy sobie,ale naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić tego,że w środku nocy zaczyna się pierwsza faza porodu a ja z paniki stoje sparaliżowana i zachodzzę się od płaczu...tym bardziej,że poród trwa często kilka,kilkanascie godzin, występują różne powikółania, pęknięcia, nacięcia i wiele innych-całą ciążę czytałam o porodach zeby oswoić się z tym,ale nawet oglądanie porodów w internecie sprawiało,że płakałam...nie wiem jak radzić sobie z takim strachem dodam,że CC nie jest rozwiązaniem (choć jest taka możliwosc ponieważ paniczny strach kwalifikuje mnie do cc) ale CC boję się jeszcze bardziej... i nie piszcie proszę,że nie dojrzałam do posiadania dzieci bo kazdy ma jakieś fobie- jeden pająki, inny strach przed bólem itd. Może jest na forum jakaś mama,która czuła i bała sie podobnie jak ja? jak sobie z tym poradziłaś?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować