Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szalkowski

Rewolucja śmieciowa nadchodzi -

Polecane posty

Gość Szalkowski

Będziecie sortować śmieci czy nie ? Uzasadnij czemu.

Gość gość I
Ja zdeklarowałam się segregować. W sumie zawsze je segregowałam choć może nie tak dokładnie jak teraz to będzie wymagane. Mieszkam w domku z ogrodem i jest mi łatwo. Odpadki organiczne wyrzucam na kompostownik co mi bardzo wzbogaca kompost na warzywa. Papiery, kartony do pieca C.O. nawet latem palę. Uważam, że segregowanie jest korzystne dla środowiska. Trzeba chronić naszą ziemię przed szkodliwym zanieczyszczaniem, nie zostawiajmy jej zasyfioną dla przyszłych pokoleń, naszych dzieci i wnuków.

Gość gość
Nie będę segregować, myć, żeby odwalać za nich czarną robotę. Dodatkowo powinnam zakupić 7 koszy. Mam to w d..., całą tą zasraną ekologię.

Gość sigh
wydaje mi się, że cena za niesegregowane będzie rosła z czasem

Gość gość I
acha u mnie 9 zł od osoby, wyjdzie mi trochę taniej niż dotychczas, a z miejscem na pojemniki nie mam problemu, zresztą ile mogą naśmiecić 2 osoby+ pies?

Gość gość
Wali mnie to, Nie będę segregować Odbiór co 2 tyg dwa razy w miesiącu. Lipa straszna . Firma daje worki , niech sobie je w zadek wsadzą.

Gość gość
No, niedługo będą też liczone za psa kota kanarka chomika, białe myszki i szczury :D. Witamy w Pl :D

Gość gość
U mnie różnica między segregowanymi, a nie segregowanymi wynosi 3 złote od osoby. Jest nas trójka, także za 9 złotych to szkoda mi się grzebać w tych śmieciach, a dodatkowo jeszcze myć te wszystkie kubeczki, butelki. To jest chore

Gość gość I
24.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość Wali mnie to, Nie będę segregować Odbiór co 2 tyg dwa razy w miesiącu. Lipa straszna . Firma daje worki , niech sobie je w zadek wsadzą. x Jasne, walić :(. Po nas choćby potop. Masz aspołeczną egoistyczną postawę. I co z takimi jak Ty można zrobić jak zero świadomości. Pewnie idąc do lasu rzucasz plastiki po napojach i puszki po piwie, no bo już drugi raz w to miejsce nie przyjedziesz i masz wszystko w doopie.

Gość gość
Ale psychoanaliza po jednym poście :D Woobraź sobie mądralo że nie śmiecę na ulicy w lesie itp miejscach. Po prostu uważam, że skoro są takie chore ceny to psim obowiązkiem firmy jest zrobić to za mnie, tyle w temacie.

Gość gość
Teraz to się namnoży ekologów. Myślą jak ten wyżej , że jak będą segregować śmieci to zbawią społeczeństwo. Zezłomuj samochód, wyrzuć lodówkę, siedź przy świeczkach i jedz ekologiczną pokrzywę i wtedy dopiero oceniaj innych

Gość gość
Możesz zawsze pogrzebać w śmietniku jak robią niektóre jednostki,nie pamiętam fachowego określenia. Wywal kompa lapka lampy bo nieokologiczne. Pij wodę ze strumienia albo studni. Naprawdę ludzie to idioci :D

Gość gość
u mnie 15 albo 22 zł za os. :o

Gość gość
ja od dawna segreguje smieci, i płace prawie 50 zł za kosz 120 l oprózniany raz na dwa tygodnie. Polecam do segregowania np. stara zamrazarke - dla mnie rewelacja, daje w jedna szuflade platik, druga papier, i mam o polowe mniej smieci. W ok. miesiac mi sie ta zamrazara zapełnia, i ide wyrzucic do tych koszy na surowce wtorne... nie myje smieci, tylko co najwyzej wylewam np. wode do konca, ew. minimalnie przełukuje, mocno tłuste opakowania po np. margarynie wyrzucam do normalnego kosza

Gość gość
te posegregowane będą trafiać i tak do segregacji, czyli na jedną taśmę, oprócz szkła :( ot rewolucja , przyktórej znowu za nasze pieniądze nachapie sie paru kumpli :(

Gość gość
Co z tego że ja segreguję śmieci skoro moi sąsiedzi tego nie robią.Mieszkam w wieżowcu i mało kto segreguje, chociaż w deklaracji napisali że będą to robić.