Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dbajaca o psa

dobre karmy dla psow

Polecane posty

Gość dbajaca o psa

zalezy mi na dobrej jakosciowo karmie dla psow, chodzi rowniez o ilosc miesa w srodku (im wiecej tym lepiej) jakie polecacie? czym karmicie? tylko prosze nie piszcie o Pedigree czy Chappi bo wszyscy wiedza, ze to marketowe smieci. jakie wg Was sa najlepsze na rynku?

Gość gość
Karmę najlepiej dobrać do rasy psa. Ja polecam Purinę

Gość gość
Weterynarze polecają Royal Canin albo Eukanubę.. prawda jest taka, że te karmy tuczą... Ja jak mialam psiaka kupowałam Ariona

Gość dbajaca o psa
a wlasciwie dlaczego do rasy psa?

Gość gość
Arion to jest wlaśnie z firmy Purina

Gość dbajaca o psa
royal jest za drogi w stosunku do jakosc i ma malo miesa

Gość gość
Są rasy mniej lub bardziej podatne np. na otyłość, różne choroby itd, mają inne zapotrzebowanie. Dlatego specjalistyczne karmy mają dodatkowo uwzględniać ich zapotrzebowanie, wynikające z obciążenia genetycznego danej rasy psiaka

Gość gość
Purina, royal canin. Moje to jadły jakoś się nie skarżyły, a przynajmniej nic nie słyszałam :D ja moim kupowałam takie batony mięsne dodatkowo, gotowałam wywar bez przypraw kaszę makarony.

Gość dbajaca o psa
to nie chodzi o to, ze psy sie maja skarzyc ;) tylko o ich zdrowie w przyszlosci. Psy sa zwierzetami miesozernymi, a w wiekszosci karm suchych 80% masy to zboza, a to co nazywane jest miesem, niestety nawet przy miesie mnie stalo :P wielu wlascicieli psow nawet nie wie o tym, a dziwia sie, ze zwierzeta maja alegie, choruja itp.

Gość gość
Dożyły godnego wieku 14 i 15 lat ;) Kupowałam też pasztetową kości unikałam okrawek wędlin są przyprawiane. Zajadały się wątróbką kaszą z okrasą białym serem :D Sierść lśniła ząbki były super ze zdrowiem też było ok