Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama,pietnastolatka

szok, 15latek uprawia seks? proszę o pomoc

Polecane posty

Gość mama,pietnastolatka

Wczoraj rano u syna w plecaku odkryłam prezerwatywę. Byłam w szoku, nie wiedziałam co robić, czy z nim rozmawiać, biłam sie z myslami. Zostawiłam ja tam gdzie była. Dziś po szkole zajrzałam do kieszonki plecaka i prezerwatywa zniknęła. Syn wyszedł na trening. Po powrocie rozmawiać z nim? Co mam mu powiedzieć? Przecież to jeszcze dziecko... czy to możliwe ze on uprawia seks? Wychowuje go sama, nie rozmawialismy nigdy na takie tematy.

Gość mama nastolatka
a moze ktos z kumpli mu podrzucil dla jaj, mam 14 latka i jak mi nieraz opowiada jakie kawaly robia kolegom to szok:D

Gość gość
w domach w ktorych nie mowi sie otwarcie o tych sprawach czesto ciekawosc jest wieksza i ryzyko popelnienia bledów(ciazy) wzrasta kilkukrotnie; albo uprawia seks ( dobrze ze jest odpowiedzialny ) albo dla zabawy kupuje, my w gimnazjum dmuchalismy i bilismy sie tymi prezerwatywami ;] mam 18 lat teraz ;]

Gość gość
Jeśli ma dziewczynę to pewnie tak jest, a jeśli nie to mogła być dla zabawy.

Gość mama,pietnastolatka
może to rzeczywiście dla zabawy... Ale co mi radzicie...rozmawiać z nim ? jesli tak to co mówić?

Gość gość
jesli uprawi seks to dobrze, że z prezerwatywą a nie bez. To możliwe że uprawia seks. Moj mąż mówił, że stracił prawictwo w wieku 15 lat.,

Gość mama,pietnastolatka
to straszne... Dla mnie to jeszcze dziecko. popsprzatać dobrze sam nie umie, lata roztrzepany i zachciało mu się bawić w seks który przeznaczony jest dla doroslych. Nie wiem jak wybic mu to z głowy. mam jednak nadzieje ze to były zabawy gumkami....

Gość gosc do autora
He he he, moja corka jest jeszcze bardzo malutka, ale mysle perspektywicznie i nagrywam filmiki jak ja przebieramy po wielkiej kupie, jak je i jak sie przy tym uwali, jak sie kladzie spac i drze jak opetana... Pokazemy jej to jak bedzie miala kilkanascie lat ;) w ramach rozmowy o antykoncepcji...Niech wie jak wyglada wychowywanie dziecka w praktyce. Oczywiscie nikt wiecej tego nie zobaczy :)

Gość mama,pietnastolatka
no ale niby sie zabezpiecza... jesli juz ten seks uprawia. Nie wobrazam sobie go w tej scenerii :O

Gość gość
jako matka zadajesz idiotyczne pytanie co powinnaś zrobić ? pogadać z synem i upewnić się że o antykoncepcji wie wszystko

Gość mama nastolastka
my juz te tematy przerobiliśmy z synem w tamtym roku(mial 13 lat) poki co seks u niego tylko w teorii, ale nie jest w naszym domu to temat tabu, czasem puszczamy jakies dwuznaczne teksty z mezem a mlody wcale sie nie kwasi tylko podlapuje i zartujemy sobie:)

Gość gość
ty nie masz go sobie wyobrażać "w tej scenerii" ale zachować się jak osoba dorosła i go czegoś nauczyć, porozmawiać, nauczyć odpowiedzialności za swoje czyny to co piszesz pokazuje że jesteś sama niedojrzała do macierzyństwa skoro nie umiesz rozmawiać z własnym dzieckiem chcesz być kolejną zidiociałą matką, która żonatego 30latka będzie traktowała jak małe dziecko ? bo nie ogarnia kiedy dorósł i zaczął być samodzielny ?

Gość gość
gosc do autora masz n******e we łbie.

Gość gość
myślę, że powinnaś mu dać poczytać kafeteryjne prawicze tematy. pokaż mu trochę normalności:D

Gość gość
U nas akurat jestvsensacja w miasteczku 16 latka w ciazy z 17latkiem -porozmawiaj z nim jest teraz okazja wakacje tylko najpierw sie do tej rozmowy przygotuj .A prezerwatywe to faktycznie moze miec dla szpanu przed kolegami ale rozmowa konieczna....

Gość mama,pietnastolatka
naprawde jesteście super... A wasze rady wprost nieocenione :O "porozmawiaj z nim" kurcze nie rozumiecie ze ja nie wiem jak z nim rozmawiać?? Nakładam mu obiad i co mam powiedzieć "kamil a uprawiałeś juz seks?" czy wypalic ze gumke znalazłam u niego? To trudne ... Boje się ze on każdą próbe rozmowy odtrąci, zmieni temat, albo bedzie zniesmaczony :O Kobiety możecie mi powiedzieć jak mniej wiecej powinnam przeprowadzic taką rozmowę?? Naprawde nie mam pojęcia....

Gość mama,pietnastolatka
dzisiaj przyszedł do mnie i powedział ze brzuch go boli bo zjadł jakiegos hot doga po treningu , widocznie był nieświeży. Był taki smutny, ze zbolałą minką... Wygladał jak mały chłopczyk. Zaparzyłam mu mięty, położyłam w łóżeczku. Przyszła do mnie mysl jak takie dziecko może interesowac się seksem?? to chyba jeszcze nie ten moment. Ktos musiał mu zrobić głupi kawał . Dziś nie bede go męczyc rozmową ze względu na jego złe samopoczucie

Gość gość
Po prostu powiedz mu że znalazłaś u niego prezerwatywę i chciałabyś spokojnie wyjaśnić co ona robiła u niego w rzeczach, kobieto no nie umiesz gadać ze swoim synem???po prostu się zapytaj!!!

Gość mama,pietnastolatka
ale jak to powiem to on sie zawstydzi i zamknie w sobie! nie wyobrażam sobie zeby wypalił 'uprawiałem seks z koleżanką". prędzej sie wykręci i tyle z rozmowy... Bo co ja miałabym dalej mówić... Ze za wczesnie na seks? Kurcze ja nawet nie wiem czy on wie co to jest seks:(

Gość gość12344
normalnie zapytaj po co mu gumka? tak ja zapytalam syna skad ma zapalniczke w plecaku:D a mial przechowac dla kumpla:D

Gość gość
nigdy z nim nie poruszałaś tematu sexu??

Gość gość
Brytole to sie juz puszczaja w wieku 13 lat-ostatnio dokument ogladalam, normalnie masakra, chlopiec jak dzieciak wygladal, na 10 lat gora, ale mial 13 lat i pierwszy raz za soba.........

Gość mama,pietnastolatka
no właśnie spodziewam sie że dostanę odpowiedz w stylu jak z tą zapalniczką... jasne jest ze kumplowi nie przechowywał :O tak samo wykręci się mój syn jakimś tekstem że kolega mu podrzucił itp

Gość mama,pietnastolatka
nie poruszałam z nim tematu sexu... Dla mnie to jeszcze dziecko, nie umiem z nim rozmawiać na takie tematy. Może gdyby miał ojca to on by z nim gadał... Łatwiej facet z synem chyba...

Gość gość
wiesz co mój syn jest młodszy od twojego,ale często pyta o takie sprawy więc zawsze mu szczerze odpowiadałam.w takich tematach trzeba być trochę kumplem.ja po prostu usiadłabym z nim ale nie zasadzie rozmowy na dywaniku mamy,tylko idź do pokoju,zapytaj co słychać,czy ma dziewczynę...powiedz że może ci wszystko powiedzieć gdyby chciał pogadać...że wiesz że to już "taki" wiek itd...ja bym nie zaczynała od tego że znalazłaś gumkę bo się zawstydzi i dopiero nic nie powie.trudno komuś doradzić bo nie wiem jakie masz relacje z synem.ja z moim mogę gadać o wszystkim...a tak w ogóle w tym wieku już też byłam PO ;)

Gość gość
jak dla mnie to o 5 lat za pozno na rozmowe zeby go nie zawstydzic,dziecko mlodsze nie odczuwa wstydu pytajac o seks jesli zaspokoisz jego ciekawosc na chwile to mu to wystarczy ale za jakis cz\as znowu zapyta ,i w ten sposob zbiera wiedze a w wieku 15 lat powinniscie juz bez skrepowania rozmawiac o wspolzyciu i antykoncepcji bo to juz czas,moj mlodszy ma 10 lat i w tym roku szkolnym cykl rozrodczy czlowieka przerobil,starszy ma 15 jest w pelni wyedukowany przez nas rodzicow i przez szkole. a o seksie rozmiawialam z nimi od momentu kiedy zaczeli pytac wiec wiem jak to przebiega u chlopcow :)

Gość głupia jesteś i naiwna
ja w wieku 14 lat straciłam dziewictwo z równolatkiem a było to 13 lat temu i mieszkałam na wsi!!! znałam wielu 14latków, którzy uprawiają seks

Gość gość
Moj Syn ma 14 lat ma dziewczynę o 3 lata starsza wiem ze uprawiają seks ponieważ po pierwszym razie mi o ty powiedzieli oboje,wiem o tym jest mi sie ciężko di tego dostosować ale takie są realia życia jedni zaczynaja wcześniej jedni pózniej nie popieram tego taj do końca ale nie mam na to wpływu uświadamiałam go juz dawno wiem ze on wie o zabezpieczeniu sie duzo ale zawsze może coś sie wydarzyć a tobie można tyko poradzić rozmowa i jeszcze raz rozmowa ja bym nie pytała o ta prezerwatywę która znalazłaś bo z tego sie wykręci ale poprostu bym zaczęła z Nin rozmowę o dziewczynach i o zabezpieczeniach tak poprostu bo podejrzewam ze on wie więcej niż ci sie wydaje powodzenia

Gość gość
Sprawa wazna ale twoje prowo mamusiu jest cienkie bardzo.

Gość gość
14'13, nie masz co robic tylko odkopywac temat sprzed lat by napisac post?