Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet,,,,,pll

Pilne! do mam kariacych mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Gość facet,,,,,pll

Proszę o rade , karmie malutka mlekiem modyfikowanym bebiko ( ma nie cały tydzień) czym ja musze dopajać i jak czesto? woda czy herbatka wiem ze mleczko co 3 godz ale co w miedzy czasie????? pomozcie

Gość gość
A w miedzyczasie nic chyba, ze jest bardzo gorąco a tym bardziej nie herbatą, sokiem. Woda przegotowana albo specjalna dla dzieci wystarczy.

Gość gość
Ja podawałam wode z glukozą tak zaleciła położna i herbatka z hipp z kopru włoskiego (od1 tygodnia).

Gość gość
Jak moja mała skończyła tydzień zaczęłam jej podawać 2 razy dziennie herbatkę koperkową.jest gorąco więc rozrabiałam herbatkę w odrobinie przegotowanej gorącej wody i dolewałam wody mineralnej:)

Nie polecam herbatek. Glukozy też się nie podaje już hyba, że ma żółtaczke. Przy pierwszym dzieku popełniłam ten błąd i tak zrobiłam bo mi stara lekarka tak doradziła. A druga popukała się w czoło, ale juz było po ptakach, bo mała wody bez smaku nie chciała pić. Nie uczmy dzieci słodkiego tak wcześnie. Teraz będę miała drugą i nie popełnie tego błędu.

Możesz kupić parzone herbatki np. koper-rumianek, sam rumianek prawdopodobnie zmieni konsystencje stolców na rzadkie. I wtedy dosłownie parę razy zamaczasz w gorącej wodzie tak do uzyskania słomkowego koloru. Moja Mała np. krzywi się na samą wodę przegotowaną (z kranu, filtrowana Britą) prędzej wypije przegotowaną Primaverę.

Gość gość
Ja podawałam glukozę i herbatkę koperkowo anyzkowa kupiłam w aptece.