Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onazamyślonaa

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość ingrid131415
Weronika, czemu jeszcze ni poszłaś do ginekologa po tabletki lub plastry? Podejrzewam, że twój partner jest niewiele starszy od ciebie i ciąża w waszym wieku to faktycznie nie najlepsza pora. Wprawdzie ktoś mądry kiedyś powiedział, że "jeżeli człowiek decyduje się na sex, jest już gotowy na bycie rodzicem"

Gość Weronika12345667890457
teraz wiem, ze byla to najgłupsza rzecz. a czy jest możliwość, ze jestem w ciąży?

Gość ingrid131415
teoretycznie taka możliwość istnieje, ale to nic pewnego. W obecnej sytuacji nie zostaje ci nic innego jak tylko czekać na okres, albo udać się do ginekologa. W twoim wieku na wizytę powinnaś udać się z dorosłym opiekunem prawnym/rodzicem/mamą. Podejrzewam, że Twoja mama nic nie wie o tym, że zaczęłaś współżyć z chłopakiem. (czy wie? ile lat ma twój chłopak?) W tej sytuacji najlepsza byłaby szczerość lub prywatna wizyta w niepublicznym gabinecie (koszt ok. 50-100zł w zależności od miejscowości). Parę dobrych lat temu startowałam w podobny sposób jak ty (miała 17 lat i zaczynaliśmy z chłopakiem od seksu oralnego), mamę poinformowałam po pół roku od pierwszego razu, bo już nie do zniesienia było jej dopytywanie (matki czują kiedy córka jest po tym) i od razu wysłała mnie do ginekologa po tabletki w myśl "lepiej zapobiegać niż leczyć, choć ciąża żadną chorobą nie jest, ale w tak młodym wieku może wiele rzeczy skomplikować. Pocieszę Cię, pierwsze pół roku robiliśmy "to" tylko w prezerwatywach lub całkiem bez niczego. Potem przez długi czas brałam tabletki, a dziś jestem szczęśliwą mężatką starającą się o dziecko z ukochanym mężem, z którym nb. zrobiłam to po raz pierwszy :) Głowa do góry

Gość onazamyslonaa
czy to były moje dni płodne pewności nie mam sprawdziłam jedynie w internecie jakiś kalendarzyk na ile poprawnie wylicza takowe rzeczy,nie mam pojęcia czy to coś skutecznego wiem tylko ze ostatni okres miałam 06.06do11.06.2013r do 06lipca nie wytrzymam a stosunek o którym pisałam był 21.06 :( więc minęło zaledwie 4dni

Gość gość
naszczaj na monitor, kafetarianie mają 100% sprawdzalność :classic_cool: