Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuźkkka

czy wasze dzieci mają zdrowe mleczne ząbki? coś się dzieje z ząbkiem

Polecane posty

Gość zuźkkka

moja teściowa ciągle podtyka synkowi słodycze,raz ugryzł lizaka i coś mu się zaczęło robić z ząbkiem:( kawałek szkliwa odpadło jak tynk ze ściany:( boję się iść z nim do dentysty,bo straszny histeryk..a jak jest u was? leczycie mleczaki swoim dzieciom? co robić?

Idz do dentysty jakiegos dzieciecego, na poczatek tylko zeby obejrzal zabki. Niech synek obejrzy gabinet, posiedzi na fotelu, porozmawia z dentysta. Taka wizyta dla zapoznania syna z gabinetem. Nawet jesli z zebem nic sie nie dzieje (czego Wam zycze) to warto zaprowadzic dziecko aby sie przyzwyczajalo i bezproblemu chodzilo na wizyty kontrolne.

Gość zuźkkka
boje sie że jednak coś z nim nie tak bo odpadła warstwa białego szkliwa:( ząbek jest prawie brązowy

Dorosły się boi dentysty ,wiec nie ma co się dziwić że i dziecko ;) Odprysk szkliwa w tym wieku to nic dobrego.Idź jak najszybciej do dentysty.Wybierz lekarza który jest przyjazny dla dzieci , dzięki temu dziecko lepiej się oswoi.

moja córka kilka razy pogryzła lizaka i też jej się pokruszyły zęby. byliśmy u dentysty i ma zakaz gryzienia takich rzeczy i trzeba często kontrolować czy na tych odpryskach nie ma próchnicy. na szczęście nie ma ale jak twoje dziecko ma brązowe plamki to pewnie próchnica :( przed wizytą u dentysty polecam czytanie jakiejś specjalnej książeczki, jest ich dużo np "Zuzia u dentysty" "Peppa i Jacek u dentysty". podobno jest jakaś bajka oswajająca dentystę dostępna na youtube ale ja nie szukałam. moi na szczęście dentysty się nie boją

Gość gość
Potwór z bagien - dorosły boi się dentysty bo wie co go czeka i,że może boleć a jeśli dziecka nikt nie nastraszy i nie zrazi się podczas pierwszej wizyty to będzie chodzić bez problemu. A co do tematu to mojej córce stało się to samo z ząbkami i też właśnie przez lizaka. Jeśli ząb jest już brązowy to raczej będzie już próchnica a leczyć trzeba jak najbardziej bo to nie prawda, że mleczne zęby nie bolą a po co narażać dziecko na cierpienie. Ile ma lat synek?

Gość zuźkkka
ma 19 miesięcy,a czy jak już weszła ta próchnica,to pójdzie na reszte ząbków?

Gość gość
dzieciak ma 19 miesiecy i Ty pozwalasz mu dawac lizaki?? szok ze jestes taka głupia

Gość zuźkkka
to nie ja tylko babcia mu dała,a ty to pewnie słodyczy nie dajesz swoim?

Gość do autorki...
zuzka- moja corka byla u dyntysty po raz pierwszy w wieku 8 miesiecy, nic sie nie dzialo z jej zebami, po prostu chcialam ja jak najszybciej ze stomatologiem oswoic, zeby mi pozniej cyrkow nie robila teraz ma prawie dwa lata i kontrole co pol roku dostaje sporadycznie slodycze, myje jej tez zeby dwa razy dziennie jak najbardziej polecam wizyty u stomatologa dzieciecego, oni maja teraz takie gabinety, ze to sie wcale z dentysta nie kojarzy jesli trzeba poszlabym tez na Twoim miejscu prywatnie