Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek...

jak ginekolog moze gadac takie glupoty?

Polecane posty

Gość kwiatuszek...

Zacznę od tego, że w sobotę (w dzien spodziewanego okresu) zobaczyłam dwie piękne kreszeczki). Poszłam do ginekologa na NFZ, to mi powiedzial ze za wczesnie przyszlam, ze to dopiero początek 5 tyg i nawet mnie nie zbadal! Kazal przyjsc za miesiac... ale najlepsze jest to, ze jak go zapytalam czy mogę isc na wesole miasteczko, to powiedzial ze MOGE! a nawet moge skakac z wiezowca jak mam taka ochote, bo na tym etapie ciazy jesli sie ma cos stac to i tak sie stanie...! I ze Polska jest dziwnym krajem, ze niby tylko u nas sie tak podrzymuje i dba o ciaze... Noo bylam w szoku... i poszłam do innego, oczywiscie prywatnie i tam mi powiedzial to co oczywiscie wiedzialam ze nie ma mowy o wesolym miasteczku!

Gość gość
No i bardzo dobrze Ci powiedzial. Wreszcie lekarz z glowa na karku.

Gość iui
ja chodze na NFZ ale moja pani doktor jest az za bardzo przewrazliwiona ;) po jednym dniu bez okresu wyslala mnie na bHCG ... a jakbym byla w ciaz i powiedziala o wesolym miasteczku to chyba by zaczela bluzgac ... jakbys byla przypadkiem z Lublina to podam do niej namiary, naprawede jest mega mega mega dokladna :)))

Gość gość
Dokładnie odpowiedział ci bardzo dobrze ,bo jak ma sie coś stać w tak wczesnej ciąży to i tak się stanie czy będziesz siedzieć ,leżeć i się nie ruszać czy skakać ,natura robi swoje .

Gość aneczkal
Ja pierdziele...a CO JEST ZŁEGO w wesołym miasteczku?? To chyba prowo, bo wierzyc sie nie chce, że takie schizy ktoś ma...

Gość gość12344
no dokladnie, ja do 4 mca plywalam, jeżdzilam na rowerze, gralam w tenisa a bratowa tak sie oszczedzala az poronila,....

Gość kwiatuszek...
jejku serio tak bylo...ten drugi ginekolog mi powiedzial ze na poczatku ciazy powinno sie unikac takich ekstremalnych atrakcji,bo na karuzelach dziala sila odsrodkowa, a zarodek potrzebuje spokoju zeby sie dobrze zagniezdzic i ogolnie powinnam na siebie uwazac..nie wiem co w tym dziwnego.. moze zaraz ktos jeszcze mi powie ze moge palic papierosy i pic alkohol bo i tak bedzie co ma byc? takk wiem ciaża to nie choroba, ale kobieta powinna o siebie bardziej dbac!

Gość gość1111111111
kwiatuszek... - genialna jesteś, w końcu jakieś prowo z prawdziwego zdarzenia :D:D:D

Gość gość12344
fajki, alkohol, lsd itp to inna bajka, ale jesli chodzi o ruch to nie masz na to zadnego wplywu, czytaj moj post wyzej:)

Gość kwiatuszek...
szkoda ze na tym forum co drugi temat jest uwazany za prowo.. ja w sumie chcialam wam tylko pokazac jak dwa rozne zdania moga miec ginekolodzy! ja oczywsiscie poslucham tego co mowil zeby sobie odpuscic wesole miasteczko, a wy robicie co chcecie!

Gość gość
To jakiś rozsądny, z prawdziwą wiedzą lekarz. Dobrze że znalazłaś prywatnie jakiegoś naciągacza, który będzie pielęgnował twoje hipochondryczne zapędy, bo tego histeryczki twojego pokroju oczekują i za to gotowe są płacić. Zwolniło się dzięki temu miejsce dla normalnych kobiet, u porządnego lekarza.

Gość do tej od konia
jakbyś wcześniej poroniła z 2-3 ciąże to byś tak nie pieprzyła

Gość kwiatuszek...
porządny lekarz czyli ten któremu nawet nie chciało się obezjec mnie na fotelu ginekologicznym? ostatnie badanie mialam rok temu, tak samo jak cytologię, więc teraz czy bym byla w ciazy czy nie to i tak powinien tam zajzec, ocenic szyjke macicy itp..a nie powiedziec "to widzimy sie za miesiąc" i nawet na podstawowe badania nie dal skierowania...

Gość gość
"i poszłam do innego, oczywiscie prywatnie i tam mi powiedzial to co oczywiscie wiedzialam ze nie ma mowy o wesolym miasteczku!" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale z ciebie debilka, he he :) najlepsze prowo jakie tu dzisiaj przeczytałam - bo chyba tak głupią być nie mozna?

Gość gość
a ja jestem z Lublina i chętnie dostanę namiary na jakiegoś/jakąś dobrego/dobrą gina/gin, który/a poprowadzi mi planowaną ciążę.

Gość dkoskdfs
poradnia na ulicy Lubartowskiej w Lublinie (za szpitalem taki maly budynek) , doktor Agnieszka Haratym-Maj. Naprawde jest fajna i dokladna, poswieca duzo czasu a badania wykonuje delikatnie :)

Gość gość
a czy ta pani doktor z lubartowskiej przyjmuje prywatnie czy na nfz?jesli prywatnie to ile kosztuje wizyta?

Gość gość
a co w tym głupiego? prawde ci powiedział o to cie tak boli?5 tydzien a ty sie karuzeli boisz?no bez przesady ,co?jak masz poronic to poronisz niezaleznie od wieku ciazy,prawda brutalna jest czasem

Gość gość
po co miał cie badac?na tym etapie nic i tak nie stwierdzi ani nie wykluczy chora kobieto poza tym we wczesnej ciazy nalezy raczej unikac badania ginekologicznego,dotykania szyjki itp bo to czesto wywoluje poronienia,wiec tego lekarza pochwalilabym raczej za to co do cytologii to jak jestes juz w ciazy to nawet jak masz 3 grupe to i tak nic zrobic nie mozna,dopiero po porodzie no i cytologii w ciazy sie absolutnie nie robi!!! mam wrazenie ze masz chyba 18 lat najwyzej

Gość gość
potwierdzić ciążę nie idzie się zaraz jak nie ma okresu tylko po 6 tygodniu... wcześniej wcale nie ma po co iść.

Gość gość
5 miesiąc ciąży - pływam, jeżdżę na rowerze, chodzę na gimnastykę 2 razy w tygodniu - pilates

Gość dkoskdfs
Na Lubartowskiej przyjmuja z NFZtu, a pani Maj jest tylko w srody i czwartki. Jak tam z innymi lekarzami jest nie powiem bo chodze tylko do niej gdyz sobie ja chwale i z tego co zauwazylam do niej sa najwieksze kolejki wiec chyba cos w tym jest :)

Gość gość
NO I MA RACJE. Ja mieszkam w uk tutaj ciazy sie nie podtrzymuje jak cos sie dzieje to pozwalaja ci poronic bo tak natura chciala. Poronienie spowodowane jest w wiekszosci wadami zarodka. Tutaj nikt ci nie grzebie w pochwie - ja jestem w 25 tyg i nikt mnie nie badal. Jak mialam problem to poprosilam zeby pielegniarka wziela troche sluzu do badania czy nie ma infekcji to tyle. Usg ma sie tylko dwa pierwsze w 12 tyg, 2 w 20. Po co wiecej. Czyli do 12 tygodnia nikt sie mna nie interesowal i nie panikowalam. Jak spytalam mojego lekarza czy moge latac samolotem na poczatku ciazy powiedzial, ze tak. Jak ciaza jest slaba to i tak sie poroni.

Gość gość
dodam jeszcze, ze kobiety rodza normalnie dzieci nawet maja wiecej niz w polsce bo czesto sa normalne rodziny z 3-4 dzieci.

Gość Kobieta28lat
mozna robic wszystko jak jest sie zdrowym i żygam takimi jak ty

Gość Kobieta28lat
jestes niedojrzala emocjonalniei i tak nie powinnas miec dzieci

Gość gość
to że powiedzmy w UK jest inaczej, to nie znaczy lepiej...jak napisałam po prostu inaczej...zgadzam się nie wychodzenie z domu w 8 tygodniu ciąży, czy nawet 20, to gruba przesada, bo coś się może stać ;), ale też nikomu nie polecę jazdy konno choćby w 9 tygodniu. zdrowy rozsądek i nie przeginanie w żadną stronę i będzie dobrze :)

Gość gość
To juz przesada, zebys niemogla do wesolego miasteczka isc na poczatku ciazy. Popieram pierwszego lekarza. W piatym tygodniu niewiele kobiet w ogole zdaje sobie sprawe, ze jest w ciazy.... Autorko rozumiem, ze mozna sie martwic, ale troche zdrowego rozsadku nie zaszkodzi. Ja w ciazy jezdzilam na rolkach, lowilam ryby z lodki na morzu i moj lekarz jakos nie widzial w tym nic dziwnego ani tym bardziej groznego...

Gość gość
lekarz ma racje, zarodek jest taki maly,e nic go zzewnatrz nie uszkodzi, a badanie tak wczesnej ciazy - przeciwnie, mogloby wywołac poronienie

Gość no co ty ...........
No 1 lekarz normalny . Po co robić tak wcześnie usg? to może tylko zaszkodzić .