Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomponik w centki

krew na stolcu u dziecka

Polecane posty

Gość pomponik w centki

Moja mała ma rok i co 2 dzień robi kupkę jest na mleku krowim od 2 m-cy (nie może innego), dzisiaj robiła kupkę na nocniku i strasznie twarda jak skała i niewielką ilośc krwi widziałam zaniosłam na krew utajona pozytywny wynik za 2 dni powtórzę. Nie wiem czy to śluzówka przy wypróżnianiu tak zareagowała czy co? Miał ktoś podobnie.

Gość gość
Po pierwsze jak widzialas krew to po co zanioslas na krew utajona?sama nazwa mowi:utajona,czyli jej nie widac.a ty widzialas to i tak byla. Po drugie,tak przy zatwardzeniu mogla zostac naruszona sluzowka. Ale do lekarza mozesz sie przejsc,moze dziecko ma hemoroidy,to wcale nie rzadkie zjawisko u dzieci. A zatwardzenia sprzyjaja ich powstawaniu.

Moja córka to miała. Najpierw w kupce była żywa krew, a potem utajona. Byliśmy u gastrologa. Powtórzono córce badania i okazało się,że wyniki są ok. Pani doktor stwierdziła,że to wynik podrażnienia i pęknięcia śluzówki w odbycie. Takie niewidoczne ranki goją się do około pół roku.

Gość pomponik w centki
Mam zamiar za kilka dni powtórzyć badanie. Byłam u lekarza wczoraj tez dzwoniłam i kazała puki co nie panikować. Mała wczoraj strasznie się męczyła przy kupce. My też leczyliśmy małą u gastrologa i zawsze było ok. Gastrologicznie jest zdrowa.

Gość gość
mój synek ma to od pół roku:( Stresuje mnie to, zrobiłam wszystkie wyniki i są ok. Po prostu jeśli ma zaparcie to przy każdym wypróżnianiu pęka mu śluzówka. Trzeba dbać o dietę dziecka aby nie miało zaparć. U mnie z tym ciężko bo synek najchętniej jadłby suche potrawy, i pił mleko. Od 2 miesięcy daję mu rano owsiankę z jabłkiem ugotowanym, suszonymi śliwkami i dorzucam zmielone siemie lniane, ale rewelacji nie ma. Boję się tylko aby nie zrobiły mu się hemoroidy.:(

Gość gość
Przy krwi utajonej kupa jest ciemna. To co opisujesz jest bardzo częste u dzieci. Niestety bardzo stresujące dla rodziców, ale przeważnie nic poważnego, to albo podrażnienie śluzówki - goi się długo, albo uczulenie np.na mleko krowie. Dobrze jest udać się do pediatry i upewnić się, że wszystko jest ok.

Gość pomponik w centki
Mi lekarka kazała kiwi podawać, wodę ale mała pije dużo wody. Śliwki suszone.