Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnoNimeK301

Czy mam sie do nich odezwać?

Polecane posty

Gość AnoNimeK301

Witam. Pierwszy raz pisze na takim forum, więc proszę o wyrozumienie. Miałam ok. 5-6 latek kiedy się dowiedziałam, że jestem adoptowana. Niczego mi nie brakuje. Bardzo kocham swoją mamę, mam wspaniałe dwie najlepsze przyjaciółki....tylko ta ciekawość, ona nie daje mi spokoju. Kiedyś jedna dziewczyna mi powiedziała , że wogóle nie jestem podobna do moich rodziców i zrobiło mi się troche przykro. Jestem najniższa w klasie i kiedyś pani od w-f zapytała się jakiej wysokości są moi rodzice, nie wiedziałam co odpowiedzieć. Mama powiedziała mi jak mam naprawdę na nazwisko. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam dwie siostry bardzo do mnie podobne ( mieszkają tam gdzie się urodziłam ) Jest bardzo mało osób o tym nazwisku w Polsce, więc mysle , że to mogą być najprawdopodobniej moje siostry ( czuje coś takiego) Jestem jedynaczką i fajnie byłoby mieć rodzeństwo. Nie mam 18 lat i jestem zwykłą nastolatką, więc nie mogę nic zrobić, Pozatym moja biologiczna mama już nie ma do mnie praw. Nie chce nic zrobić z tamtą rodziną, bo już jak powiedziałam wcześniej mam mamę, którą bardzo kocham, ale nie moge oprzeć się ciekawości. Chciałam bym porozmawiać z tymi dzieczynami, tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł. Odkąd je znalazłam trudno mi jest o tym wszystkim zapomnieć, ale też nie chce sobie robić jakiejś nadziei. Niewiem co zrobić, proszę o pomoc...

Gość gość
Myślę że jeśłi je znalazłaś to powinnaś zdecydowanie spróbować nawiązać z nimi kontakt, znajomość. Nic na tym nie tracisz, mogą się faktycznie okazać Twoją rodziną, ale jeśli nie jesteś tego pewna to jak będziesz do nich pisać powinnaś pod znakiem zapytania postawić pokrewieństwo między Wami. Jest bardzo prawdopodobne że oddźwięk będzie pozytywny, gdyż one dowiedziawszy się że mają krewniaka, a w dodatku siostrę będą chciały ciebie poznać. Tak było ze mną, gdy się okazało że mam przyszywaną kuzynkę ;) na poczaku szok ale jak zobaczyłam jak ona bardzo jest podobna do naszej rodziny to zmiękłam. Ona ma oczy mojej mamy ;) być może ma podobną mentalność do mojich kuzynek a jeśli tak to znajdę z nią wspolny język. Na razie widziałam ją tylko na zdjęciu ale wiem że chciałaby poznać całą naszą rodzinkę. A my ją :) Może nię będzie z tego jakiejś wielkiej zażyłej więzi, ale kto wie? Uważam że prawdopodobieństwo jest nikłe że nie będą ciebie chciały poznać, bo gdy już im o sobie powiesz to będą tak samo ciebie ciekawe jak Ty ich :)

Gość gość
Jeśli już postanowie do nich napisać, to co mam napisać w takiej wiadomości? Znalazłam je na facebooku. Dużo ludzi piszę różne wiadomości do nieznajomych i sobie robią z nich żarty. Mogą pomysleć, że to żart czy coś. Więc co bym mogła napisać?