Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO A BRAK WANNY- DZIEWCZYNY , POMOCY, DAM RADĘ?

Polecane posty

Gość gość

cześć, dziewczyny:) zacznę od tego, że jestem w 5 miesiącu ciąży i już zaczynają się przygotowania pełną parą- mebelki, foteliki, wózki. Od wczoraj niemal nie mogę spać, bo podczas porannego prysznica doznałam olśnienia- NIE MAMY WANNY! JAK KĄPAĆ MALUSZKA? Oczywiście najpierw będzie to wanienka dla niemowlaczków, ale co potem? Dodam, że nie mamy nawet brodzika, tylko wejście pod prysznic jest zrównane z podłogą, wygląda to mniej więcej tak http://bi.gazeta.pl/im/1/5982/z5982721O.jpg mieszkanie wyremontowane, kupione 2 lata temu...i teraz dziewczyny...co robić? remont? wanna? a może jakieś inne sposoby? ale jakoś nic mi nie przychodzi do glowy:( wolałabym zając się tym teraz , bo wiadomo- maluszek plus ekipa remontowa to nic fajnego. a może na czas kąpieli dziecka wkładałabym pod prysznic jakąś większą wanienkę? sama nie wiem co robić:( troszke szkoda mi tej łazienki, ale dobro maluszka jest najważniejsze. pomocy

Gość przed moją wielką wojną
Wyluzuj, jak niemowlaczek podrośnie, zmienisz wanienkę na większą i wstawisz ją do brodzika, ja moją córcię (13 mies.) kąpię w takiej plastikowej wanience XXL (kupiłam w sklepie AGD), mieści się bez problemu i uwielbia te kąpiele, przypuszczam że jeszcze na ładne 2 lata jej wystarczy, a jeśli nie, to zacznę ją przyzwyczajać do szybkiego prysznica:)

Gość gość
Kochana, ja mam identycznie i moja 1,5 roczna córcia wchodzi pod prysznic:)tzn nie sama ze mną ale nie ma problemu, pozdrówka

Gość autorko jak ktos poradzil
wieksza wanienka, a potem kapiesz w prysznicu:) wchodzisz z dzieckiem pod prysznic, zaslaniasz i kapiesz:) To naprawde nie jest trudne, ja nawet w ubraniu to robilam.

Gość gość
najpierw wanienka, a potem prysznic :) ja pomimo, ze mam wanne kapie moje pod prysznicem odkad skonczyly rok...taniej i szybciej :)

Gość gość
Przecież zdrowiej wykąpać pod bieżącą wodą z prysznica niż w wannie. Moje też kąpią się pod prysznicem i naprawdę nie widzę w tym żadnego problemu-a same plusy.