Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga1123

Siniak po pobraniu krwi

Polecane posty

Gość Aga1123

Około tygodnia temu miałam pobieraną krew. Miejsce wkłucia trochę bolało, na drugi dzień miałam niedużego siniaka. Wczoraj zauważyłam że siniak się zwiększył do ok. 4,5 cm. Dzisiaj natomiast przedłużył się do ok 7 cm i "idzie" wzdłuż żyły. Jednak nie boli i nie ma żadnego zgrubienia. Czy mam z tym udac się do lekarza? To zwykły siniak po wkłuciu czy możliwe że jest to jakieś zakażenia? Miał ktoś podobnie?

Gość gość
to zwykłe rozwalenie żyły przez nieumiejętne wkłucie. Zrobił ci się wylew podskórny, bo żyła się rozerwała i pękła a krew się wylała, proste? A uciskałaś mocno do zakrzepniecia krwi rękę z watką? Czy wywalilas do kosza i sobie poszłaś? To teraz masz.

Gość gość
Tak i po tygodniu nadal krwawi. Musialaby miec niezle zaburzona krzepliwosc, zeby jej sie to po tygodniu siniak zrobil przez to, ze nnie trzymala watki.

Gość Aga1123
Przyciskałam, ale fakt że zgiełam rękę później, a chyba nie powinno się zginac. Tylko nie pokoi mnie właśnie to że po takim czasie się zwiększył.

Gość Aga1123
Miał ktoś jeszcze coś takiego?

Gość gość onanna
ja bardzo czesto mam ogromny siniak, 7 cm i więcej, schodzi długo i wygląda okropnie