Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje porady- kto zna sie troche na prawie albo mial podobnoe

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem upowazniona do konta dziadka. Dziadek zmarl 10 dni temu. Z konta wyplacalam dla niego pieniadze(jak zyl, bo z powodu choroby lezal dlugi czas w lozku) mial pozyczke ktora splacal, oraz debet. Czy ja jako osoba uprawniona mam obowiazek splacic dlugi jakie pozostawil wobec banku? Dowiedzialam sie rowniez ze jest na jego koncie emerytura. Jak to bedzie wygladac? Musze zglosic smierc i ewentualnie zamkna konto?

Gość gość
Musisz przeprowadzić postępowanie spadkowe. Dziedziczysz na podstawie testamentu?

Gość gość
Zarowno dlugi jak i emeryture powinna przejac osoba ktora dziedziczy. Czy Twoj dziadek spisal testament? Jesli nie ma testamentu poczytaj o dziedziczeniu ustawowym. Jezeli dlugi przekraczaja wartosc majatku mozesz odrzucic spadek przed notariuszem.

Gość gość
Nie spisywal testamentu. Jest skuter tylko ale tez bez zadnej darowizny itp.. Nic nie mial. Mieszkanie komunalne..w ktorym zeby mieszkac dalej trzeba kaucje wplacic. Jakbym miala jeszcze splacac jego dlug to bym sie zalamala. Jest jeszcze polisa jego ale do odbioru jest upowazniona jego corka a moja ciotka.

Gość gość
Upup