Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama I ja......

wynik moczu i morfologii

Polecane posty

Gość mama I ja......

odebrałam dzisiaj wyniki i trochę mnie niepokoją a dokładniej wynik moczu i morfologi bo mianowicie w moczy wyszły mi liczne bakterie dość liczne w preparacie ciała ketonowe obecne i w nawiasie ( ++++) cztery gwiazdki nabłonki płaskie dość liczne w preparacie śluz dość liczne pasma w preparacie leukocyty w polu widzenia w ilości -0-1 Natomiast jeśli chodzi o morfologię to w rozmazie mam NEUT- 76.6 NORMA 50-70 LYMPH- 17.9 NORMA 24-45 I kurczę zastanawiam się czy czekać do 3 lipca na wizytę czy iść do niego wcześniej tylko skonsultować wyniki jak myślicie jest duży powód do niepokoju ?

Gość gość
na pewno z wyników badań moczu wychodzi infekcja, ciała ketonowate mogą być w wyniku odwodnienia ale też problemów z nerkami ja bym poszła od razu do lekarza na wynikach morfologii za bardzo sie nie znam

Gość mama I ja
dzięki za odpisanie dzwoniłam do mojego ginekologa ale nie odbiera skonsultuję te wyniki jeszcze dziś z lekarką rodzinną a jutro podejdę do swojego bo dziś nie przyjmuję mam tylko nadziej że nie ma to złego wpływu na dziecko to mój 10 tydzień ciąży

Gość gość
Podmylas sie?bo mocz nie wyglada na infekcje. Najprawdopodobniej sa to bakterie wyplukane z pochwy albo z koncowego odcinka cewki moczowej.pobieralas ze srodkowego strumienia?przy infekcji mialabys wiecej leukocytow a ty masz w normie. Jestes w ciazy?ciala ketonowe moga byc wtedy fizjologicznie,jezeli nie to przy goraczce albo przy odchudzaniu. Morfologia jest ok,domyslam sie ze reszta parametrow w normie skoro ich nie przepisalas. Niewielkie odchylenia przy braku objawow moga byc,a zakladajac ze jestes w ciazy to normy sa tez inne.

Gość mama I ja
dziękuję za ostatnią wypowiedź bardzo pomocna i pokrywa się z tym co mówił mój lekarz tak jestem w ciąży 10 tydzień