Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka.M

Jak radzic sobie z nerwicą?

Polecane posty

Gość Miśka.M

Mam z tym problem. może jest ktoś kto mógłby mi coś podpowiedzieć.

Gość gość
leczyć. Miałam nerwicę okropną. Wciąż bolał mnie brzuch, tętno w spoczynku nie spadało mi poniżej 102 uderzenia na min. Popatrzyłam na siebie z boku i się przeraziłam. Dodatkowo nie znoszę lekarzy- jestem taka Zosia-samosia- wszystko sama :) i mam odruch buntu na leki chemiczne- wolę naturalne, ziołowe albo- gdy jest to katar czy przeziębienie- lubie przeczekać. Ja kupowałam sobie tabletki ziołowe. To było kilka lat temu- były takie w słoiczkach za parę złotych. Śmierdziały okropnie ale były tanie i było ich dużo ;) Jadłam po 6 dziennie długo, długo. Ważne jest, by nauczyć się zwracać myśli w inną stronę, gdy zaczniesz myśleć o problemie- bo jak przypuszczam nerwica jest na coś konkretnie- tak?

Gość gość
cd :) znalazłam sobie taki obraz w głowie, który mnie uspokajał i często o nim myślałam. gdy tylko pojawiały sie natrętne myśli zaczynałam przywoływać tenże obraz lub przypominać sobie śmieszną sytuację. Bardzo ważne, moim zdaniem, jest uwierzenie w siebie. Musisz uświadomić sobie, że jesteś cudną, wartościową osobą. Że nie ma takiego, który byłby od ciebie lepszy. Nie można też wpadać w pychę :) dlatego w opozycji wiadomo, że nie ma też tak strasznie gorszego. Jesteś po prostu równie ważna, co każdy! O tym pamiętaj, bo to szczera prawda! I co jeszcze? Ano to, że wszystko co złe kończy się. Czekaj na lepsze, ono zaraz przyjdzie, tylko sie troszkę uspokuj :D

Gość gość
Dużo czytaj poradnikó psychologicznych, w intern też jest mnustwo artykułów na ten temat. pomaga znalezc sposób na radzenie sobie w chwilach ataków. Nie od razu bo każdy musi znalezc swój własny sposób na zajęcie mysli. Jeżeli to głebsza nerwica to nie obawiaj się leków. Idz do spoecjalisty.

Gość gość
leczyc, leczyc i jeszcze raz leczyc sama sobie nie poradzisz

Gość gość
Witam, Też miałam z tym problem potem dodatkowo doszły lęki :/ Dużo odpoczynku unikaj stresu a jako małą receptę mogę Ci polecić trening relaksacyjna jacobsona :-)

Gość gość
brałem kudzu root