Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edi-27

starsi ludzie

Polecane posty

Gość edi-27

Temat mnie wprawdzie nie dotyczy, bo mam dopiero 27 lat. Drażni mnie jednak stosunek do osób starszych w naszym kraju. Ktoś kto ma powiedzmy powyżej 60 lat jest nazywany dziadkiem czy babcią, traktowany ironicznie, żartobliwie albo jak ktoś z kogo można się pośmiać. Często takie osoby są wręcz traktowane jak jacyś podludzie. Nie macie takiego wrażenia?

Gość gość
A mnie denerwuje kretynizm, który m.in. u ciebie można dostrzec. Szanować należy TYLKO LUDZI. Nieistotne, ile kto ma lat, a to czy jest człowiekiem. A ludzie, którzy przeżywają jesień życia się DZIELĄ na dobrych i złych ludzi. Amen. :o :p

Gość kikaaaaaaaaaaaaaa
czasami tez mnie to wkurza, ale raczej rzadko zdarzają się takie sytuacje

Gość edi-27
chodzi mi o generalny sposób patrzenia na ludzi starszych. 30 latek jakoś nie wzbudza z mety pobłażliwości ani jakichś głupich uśmieszków...

Gość edi-27
kikaa: mnie dosyć często. Jak słyszę o facecie, który ma koło 70, że to stary dziad, to gdzie tu mowa o szacunku dla człowieka.

Gość gość
każdy z nas będzie stary prędzej czy pózniej i trzeba się jakoś mentalnie do tego przygotować , żeby starość nas nagle nie zaskoczyła

Gość edi-27
gość: jak ja widzę jaki jest stosunek już nawet do 50latków, to powiem, że boję się swojej starości. To jest takie wyłączanie ludzi poza margines społeczeństwa. Niedziwne, że ci ludzie są nieaktywni, bo jak mają być, jak wszędzie są traktowani jak piąte koło u wozu...

Gość gość
zgadzam sie z Toba, juz nawet jako nastolatce przykro mi bylo patrzec gdy moi rowiesnicy sie nabijali ze starszych osob ja zawsze mialam do nich szacunek

Gość edi-27
u mnie było to samo. Wiadomo, starsi są różni, często za bardzo narzekają, ale na boga, nikt nie zasłużył sobie na takie traktowanie. Niedziwne, że tacy ludzie nie wychodzą z domu, jak wszędzie się z nich nabijają...

Gość gość
ja tam sie im nie dziwie ze narzekaja czesto sa samotni, schorowani, zmeczeni zyciem ja mysle ze nabiajaja sie z nich osoby do max 30-35 rz ale jest cala reszta mysle ze warto zeby obracali sie w towarzystwie rowiesnikow

Gość edi-27
wiesz, to towarzystwo rówieśników jest często równie dołujące...

Gość gość
co wy wiecie k***a o zabijaniu?:-) kto był na koncercie w Warszawie i widział co Poul MC wyprawia w wieku 71 lat to by zrozumiał, że nie w metryce sprawa.

Gość gość
ale pociesz sie tym, że ci co sa teraz młodzi i zdrowi, za 30-40 lat też będą takimi starymi dziadami , z którym mlodsze pokolenie bedzie sie nabijac