Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wypada wyjsc do mlodego w ciemno brazowej sukience?

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie

Gość ilona
jeśli chodzi o mnie to tylko biała suknia,

Gość gość
u nas jest taki zwyczaj ze jak mlody do mlodej przyjezdza to ona musi wyjsc przed dom i go przywitac. a w sukni slubnej sie nie wychodzi u nas wiec musze miec jakas inna sukienke. mam brazowa i nie wiem czy to nie za ciemny kolor

Gość gość
że co? co to za glupie zwyczaje:O i kiedy niby mloda panna sie potem przebiera w suknie? a mlody stoi jak pajac i czeka czy co wtedy robi? bezsens

Gość gość
zwyczaj jak zwyczaj... na tym forum wszystko co nie jest nowoczesne jest głupie.

Gość gość
no ale serio mnie ciekawi co w tym czasie jak mloda sie ubiera robi mlody i reszta ludzi, kotrzy z nim przyjada, bo glupie to strasznie, przeciez jak mlody przyjezdza do mloda powinna juz byc gotowa i swoim wyglądem rozkochac go w sobie na nowo;p

Gość gdzie taki zwyczj autorko
podlaskie nie ma takiego zwyczaju, skad jestes hm rodzice otwieraja drzwi witaja to tak ale mloda nie spotkalam sie z czyms takim

Gość gość
jak bylam kiedyś na slubie to mloda wyszla wlasnie w normalnej sukience, witala się z młodym a później każdemu z gości przyczepiala (nie wiem jak to się nazywa) takie jakby male kokardki. później zniknela na chwile ale tego się naprawdę nie czuje przecież i tak prawie zawsze się czeka na wyjazd, w tym czasie goście mieli czas żeby się przywitac

Gość gość
Jestem z lubelskiego

Gość gość
a z jakiej wiochy ?

Mnie sie zawsze wydawalo, ze to pan mlody powinien czekac na kobiete i ja witac, ale u mnie sie ani jednego ani drugiego nie praktykuje, wiec moge sie mylic :) Czy dobrze rozumiem, ze chcesz wyjsc w bardziej eleganckiej sukience (nie takiej codziennej), a masz tylko brazowa? Jak dla mnie moze byc.

Gość gość
a potem on czeka, np. 30-40min aż się ubierzesz?

Gość gość
nie slyszalam o takim zwyczaju, u nas zwyczajnie oboje bedziemy się szykować u mnie w domu..a slyszalam tez o zwyczaju tłuczenia butelek na pomorzu..tylko po kiego?i kto to sprzata

Gość gość
nie slyszalam o takim zwyczaju, u nas zwyczajnie oboje bedziemy się szykować u mnie w domu..a slyszalam tez o zwyczaju tłuczenia butelek na pomorzu..tylko po kiego?i kto to sprzata

Gość gość
tłuczenie jest i na Warmii i .Mazurach. Tłucze się dzień przed weselem, z reguły ma sprzątać przyszła panna młoda, ale ostatnio tłucze się np. w kartonie żeby można było wszystko wynieść. Jest mały poczęstunek i wszyscy się rozchodzą.