Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zdałam

Nie zdałam ;(

Polecane posty

Gość nie zdałam

Nie zdałam do 2 klasy Liceum...Niestety, przez cały rok miałam dużo problemów rodzinnych oraz ze zdrowiem, w pewnym momencie zaczęło mnie to przerastać, przestaklam chodzić do szkoly..jedym słowem- wagarowalam. Wzięłam się za siebie pod koniec roku, ale okazało się, że za późno...wiedziałam, że może się to tak skończyć, ale miałam też cichą nadzieje, że jednak zdam...nie wyszło...poprawiałam się do oststniego dnia ro był angielski, Pani Profesor umówiła się ze mną na inny materiał na klasówce dała mi inny...słabo..bo prawie nic nie napisałam...nie wiem co teraz zrobić, czy zostać w tej szkole, czy jednak się przenieść...jak myślicie?

Gość gość
nie martw się to nie koniec świata - chociaz pewnie teraz tak się tobie wydaje - rok opóźneinia to nic takiego masz szanse wszystko naprawić i dostac się na tudia tylko weź się za siebie. Co do szkoły to nie wiem - może lepiej by było wszystko zacząć od nowa niż spotykać znajomych rok wyżej - ale to zalezy od ciebie już. Teraz masz wakacje, czas na odpoczynek i przemyślenioa a od września zacznij od nowa :) powodzenia

Gość gość
to jeszcze nie tragedia tylko wez sie w przyszłym roku do pracy, no i pewnie ze zostan w tej szkole po co bedziesz sie przenosci. Powodzenia ;)

Zdarza się,to nie koniec świata. Ja na Twoim miejscu zostałabym w tej szkole,ponieważ masz juz rozeznanie i materiały z tego roku,dlatego będzie Ci łatwiej.

Gość kjhpoijhbff
a komis ??? chyba mozna pisac w sierpniu, ja jak bylam w liceum przez 2 lata zrzedu pisalam komisa z mamtmy, najbardziej bolalo to, ze bylam w humanistycznej klasie i mialam tylko 2 h matmy w tyg, nie opuszczalam zajec a baba sie uwziela na mnie ... bylam zalamana jak z 3 do 4 kl wszyscy przeszli o maturze mowili a ja w bez swiadectwa w rece, no ale do komisu uczylam sie cale wakacje i zdawalam zawsze, tzn chodzilam na korki ,glowka do gory

Gość Krysia P,26
wlasnie to jest takie glupie....ja bylam na rozszerzonej historii i geografi...w najbardziej renomowoanycm LO... Bylam dobra z polskiego i matmy...(ale chemia i fizyka kompeltna klapa).. zdawalam komis z chemii i fizyki....i historii... bylo mi naprawde ciezko...Minelo juz kilka lat a mi siw to wciaz sni....te nieprzespane noc,bole brzucha....wstyd.presja w rodzinie....:( Z perspektwy czasu mysle sobie-po co ja bylam w tym hardkorowym gestapowskim liceum gdzie nabawilam sie nerwicy i bezsennosci??? ten cholerny wyscig szczurow....ten terro i gnojenie uczniow.... Zaluje ze nie zmienilam szkoly na jakies podłe udawane liceum chocby w pobliskiej wsi... choc swiadectwo mialam marne -same 2....to nasz czescie mature oceniali obiektywnie obcy nauczyciele i mialam 80%!!!... Na studiach nawet nie maialam takkich nerwow i hardkoru jak w tym j****ym Liceum...... Dobrze ci radze,zmien to liceum...Bedzies zmiec luzniej,swobodniej,nie wpadniesz w jakies chorobowe gowno...nie zadreczysz sie... Rozejrzyj sie po oklolicy napewno sa jakies gorsze licaa...gdzie nie traktuje sie uczniow jak niewlonikow ktorz maja umeic encyklopedię-moze jakies Liceum w budowlance ,czy liceum dla doroslych ?:)))) Ja bym tak dzisiaj zrobiła...i nie pocieszaj sie tym ze jak tu zsoatniesz to ci bedzie latwiej,bo w kazdej szkole jest ten sam material,tylko moga wymagac mniej,albo byc ci bardziej przychylni.......a lepiej zebys miala czyste konto ,nie patrzyla na dawnych kolegow ktorzy juz są wyzej....i nowi nauczyciele napewno bedą cu zyczliwsci....

Gość o wszystkim decyduję
uwaga! jest przepis, że z jedną oceną niedostateczną przechodzisz do następnej klasy! tak ustaliło ministerstwo edukacji!

Gość nie zdałam
Tak, wiem, że z jedną moża, nawet jak ma się dwie to jest komis, ale niestety ja miałam 3, wszytskie języki..polski angielski i rosyjski, ok jeszcze ten rosyjski rozumiem, ale z angielskiego jestem dobra, mam brata w Anglii który przyjażdźa ze swoimi kolegami(anglikami) i normalnie się z nimi dogduje po angielsku, a polski jak polski, strasznie wymagająca nauczycielka...chciałabym iść do innej szkoły, ale nie w moim mieście, tylko, ze mieszkam sama z mamą i ona nie jest w stanie opłacić mi dojazdów a tym bardziej mieszkania...już przez tą szkołę nabawiłam się problemów ze zdrowniem, najpierw żołądek teraz jeszcze coś innego, mam urazę do tej szkoły, bo myślę, że zasługiwałam na szansę, wiem że mnie stać na naprawdę wiele, ale niestety, w życiu nie jest tak łatwo...

Gość gość
Nie ty jedna. Ja tez powtarzałam rok przez 3 przedmioty. Jesli nie masz mozliwosci przeniesc się to zostan, chociaz musisz liczyc sie z tym ze BYC MOZE nauczyciele beda wymagali od Ciebie więcej, będą na Ciebie inaczej patrzyli i nie zintegrujesz sie tak szybko z nową klasą

Gość gość
*przeniesienia się

Gość nie zdałam
Właśnie boje się tego jak znajomi będą na mnie patrzyli, bo jednak jeśli poszłabym do innej szkoł zaczynalabym normalnie od początku,a tu każdy mnie zna..i jeszcze Ci nauczyciele, i tak wiele wymagają...boję się jeszcze rozmowy z mamą, ona caly czas teraz uważa, że oszukuje...nie wiem czy w ogóle będzie chciała mnie przenieść, czy po prostu pokaże mi, że źle zrobiłam i w jakiś sposób ukara tym, ze zabroni mi tego przeniesienia...nie wiem jak mam z nią rozmawiać, rozumiem jej zdenerwowanie, ale ja też nie jestem z siebie dumna..

Gość gość
Na poczatku pewnie bedzie zdenerwowana ale przejdzie jej, tylko wez sie w garść bo jak juz raz się nie zda to potem jakos tak latwiej sobie odpuscic....

Gość nie zdałam
Tak wiem, że muszę się za siebie wziąć, nie chce mieć z mamą żadnych większych konfliktów, przede wszytskim dlatego bo mam tylko ją, nikogo innego..boję się też reakcji rodziny i znajomych i w ogóle nie chce iść na zakończenie roku, dowiem się czy nie będę mogła po prostu przyjść po świadectwo i wyjść...popełniłam błąd, muszę za niego zapłacić, najlepsza nauczka, wiem, że muszę zabrać się do roboty, żeby w życiu coś osiągnąć...