Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na badaniach lekarskich na prawo jazdy sprawdzany jest poziom cukru?

Polecane posty

Gość gość
Ależ skąd....

Gość gość
napewno?? bo tak mi się wydawało że to z automatu idzie i takich rzeczy się nie sprawdza, a ja dzisiaj na badania idę, a już po obiedzie jestem... i się troche zmartwiłam, bo przeczytałam na takim forum że sprawdzają...

Gość gość
hahaha i co jeszcze? wzrok, cisnienie i tyle

Gość gość
U mnie te badania wyglądały tak: chora pani na coś jest? - nie, to proszę przeczytać podświetlony rządek. 50 zł do widzenia.

Gość gość
no mi się też wydawało, że tak jest, że lekarza to nawet nie obchodzi, ale się trochę wystraszyłam i wolałam się upewnić...

Gość gość
ha ha :D pierwszy raz słyszę o takim czymś:D wchodzisz pyta się czy chorujesz na coś sprawdza wzrok słuch płacisz 50 zł bierzesz kwitek tyle

Gość gość
też przeżyłam szok jak poczytałam o tym na forum :D

Gość gość
badania wyglądają bardzo różnie :) na jednych nie miałam glikemii, na drugich rok później u tego samego lekarza już była sprawdzana, z tym że przyjęli granicę chyba 130, bo wiadomo, że nikt nie mógł przyjść na czczo na badania o 18 :)

Gość gość
nie ma to jak czytać fora i stamtąd informacje czerpać :D Internet przyjmie wszystko... zaraz się dowiesz, że jeszcze badania ginekologiczne robią tez :)

Gość gość
podać numer tel do lekarza, który robił mi badania w Krakowie? sama sprawdzisz czy piszę prawdę :)

Gość gość
mnie nie interesuje gdzie chodzisz do lekarza i co ci każe badać. Może masz cukrzycę, on o tym wie i dlatego bada. Albo jesteś gruba i stad podejrzenie, że możesz mieć cukrzycę. Jak ktoś nosi okulary to też do okulisty wysyłają. Ale "normalnych" kandydatów przepytują czy na coś chorują i jak się dowiadują że nie, to podpisują kwitek i po badaniu

Gość gość
ale jesteś uparta :) to był lekarz zatrudniony przez ośrodek szkolenia kursantów i wszyscy kandydaci przechodzili takie samo badanie i wszyscy je zaliczyli z wynikiem pozytywnym :)

Gość gość
nie no może po prostu gdzieś indziej te badania robią skrupulatnie, mam tylko nadzieję, że w moim wypadku tak nie będzie, bo podejrzewam, że jak faktycznie przyjmą granicę 130 to mnie nie przepuszczą...