Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG w 13 tygodniu

Polecane posty

Gość gość

Dziś miałam robione pierwsze USG, lekarz powiedział,że wszystko jest dobrze, dziecko rozwija się prawidłowo. Następne USG mam w 22 tyg i 34, Mój lekarz twierdzi,że 3 USG są wystarczające przy prawidłowo rozwijającej się ciąży. Czy jeżeli lekarz stwierdził,że wszystko jest dobrze to nie muszę już sie bać, że może rozwinąć się jakieś choróbsko ?

Gość gość
nie wiem, u kolezanki np gdyby nie usg co 4 tygodnie nie wiadomo jak by to się skończyło, to jakoś koło 30 tygodnia było (poznałyśmy się w szpitalu) w grudniu na usg wszystko ok, a w styczniu... dziecko NIC nie urosło, nie wdawałam się w szczegóły (każda z nas miała spore stresy, w końcu wcześniaki z zagrożeniem życia a my mijałyśmy się tylko na korytarzu) ja się nie znam, ale takie metody z usg praktykuje się zagranicą ;) sorka, ale nie chciałam cię martwić tylko uświadomić, to jest ciąża, u mnie było ok do 34 tc, wtedy okazało się, że mam prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego i badania, synek przyszedł na świat po cesarsku w 35tc ;)

Gość gość
niestety, ale nie nie można wykryć wszystkich ewentualnych wad u płodu na pierwszym usg genetycznym

Gość gość
Raczej sie nic nie rozwinie :))). Lekarz po usg w 20 tc moze zdecydowac o wiekszej liczbie usg jesli bedziesz cos sie działo. Niekoniecznie z dzieckiem także bez obaw. Ja np mialam łożysko przodujace i musiałam miec dodatkowe usg zeby stwierdzić czy łożysko sie przesunęło na swoje miejsce.bez obaw. Lekarz wie co mówi :))) powidzenia

Gość gość
Ja mialam tylko 3 usg w czasie ciazy. Wady wykrywa sie wlasnie na tych 3 etapach. Robilam je w prywatnej klinice,placilam nie male pieniadze i najlepszy lekarz.w.regionie zapewnial mnie ze nie ma koniecznosci wykonywac wiecej jezeli wszystko jest ok. Reszta to widzimisie ciezarnych. Jak chca to placa i maja. Co innego jak sa podstawy medyczne,lekarz normalnie badajac tez moze stwierdzic nieprawidlowosci w rozwoju ciazy i na dodatkowe usg wyslac.

Gość gość
Troche malo ja do 8miesiaca mialam co miesiac a w 9 co tydzien.

Gość gość
mi lekarz zrobił USG na początku ciąży żeby potwierdzić test (koło 6 tc), a później ok 8 żeby zobaczyć czy serce bije. Potem takie USG z opisem miałam w 12, 20 i 31 tc. No i teraz czekam na dodatkowe w 38 tc. Jak się nic nie dzieje to lekarze nie robią USG.

Gość Oczywiście że nie
Ja miałam usg co 4 tygodnie, teraz jestem w 9 miesiącu i nie mam pewności, czy dzieciątko jest zdrowe na 100 % Nikt nikomu nie da takiej gwarancji, tym bardziej, że usg to tylko usg obsługiwane przez lekarza, który jest tylko człowiekiem...

Gość gość
ja nie płaciłam za usg za kazdym razem wszystko ok a do 35tc mialam 6 usg u gin, 2 w szpitalu i na wlasne zyczenie raz 3d/4d...

Gość to jest moje zdanie
ja jestem w 10 tygodniu i już mam 2 USG za sobą... lekarz mówi, że wszystko jest oki ale USG robi mi na każdej wizycie... to chyba lepiej? tak się cieszę na kolejną wizytę 15 lipca bo będę już miała 3 zdjęcie mojego dzieciątka:)