Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionalovegood

Skomplikowane - czy mogę sama do ginekologa?

Polecane posty

Gość zagubionalovegood

Witam. Mam 15 lat i chciałabym pójść do ginekologa, jednak jak ostatnio rozmawiałam o tym z mamą to powiedziała, że jeszcze nie czas! Mimo nacisku z mojej strony, poległam. Miesiączkuję nie od roku i sądzę, że już pora. Ona zaś poszła do gin. Gdy była ze mną w ciąży, ale czy to znaczy, że ja też mam być taka ''zacofana''? Niezbyt miłe słowa, ale tak uważam. Chcę dbać o swoje zdrowie, a Ona mi na to nie pozwala. Współrzyję również od jakiegoś czasu i chcę być jeszcze bardziej zaznana w tych tematach, by było bezpiecznie. Nie wie o tym, że utrzymuję sosunek seksualny z moim chłopakiem... Niezbyt mądre posunięcie, ale nie mogę jej tego powiedzieć, nie teraz. I oto skierowuję do Was pytania: Czy 15-latka może iść się zapisać i pójść sama do ginekologa? Czy może jeszcze jakoś porozmawiać z mamą? Proszę o nie pisanie durnych odpowiedzi czepiających się tego, że już współrzyję, bo naprawdę pouczeń nie potrzebuję. Pozdrawiam ;)

niestety do 16 roku życia na pewno musisz pójść z osobą dorosłą która podpisze w Twoim imieniu formularze :( a może tata???

Gość gość nr 137
Szkoda, że szybciej poznałaś seks niż ortografię. Jesteś za młoda, żeby iść sama, musisz być z opiekunem prawnym.

Gość zagubionalovegood
Nie mieszkam z moim ojcem, także ta opcja odpada.

Gość zagubionalovegood
@gość nr 137 Ortografię poznałam wcześniej dla Twojej wiadomości. A chyba każdemu może się zdarzyć się błąď?

Gość gość nr 137
Czyli zostaje Ci mama albo poczekać do 16 r. ż. Ewentualnie powiedz mamie, że pieką Cię okolice intymne = jakaś infekcja i musisz iść i już. Do gabinetu przecież z Tobą nie wejdzie. Inna sprawa, że wybierz zaufanego lekarza, bo niektórzy łamią zasadę poufności jeśli chodzi o pacjentów w tak młodym wieku i może podszepnąć Twojej mamie, że za szybko na seks itp.

Gość gość nr 137
Jeden błąd się zdarza, jeśli powtarzany jest konsekwentnie, to już zasada.