Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

'Od razu' do ginekologa - tzn. kiedy?

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam u siebie infekcje albo inne dranstwo. Myslalam, ze to tylko podraznienie, ale niestety nie przechodzi. Chcialam zapisac sie do ginekologa, ale w przychodni kazali mi czekac az 2 tygodnie. Nie lubie sie leczyc na wlasna reke, zreszta skad mam wiedziec co mi jest i nigdy wczesniej nie mialam zadnych intymnych problemow :-( czy w przypadku jakichs bakteryjnych infekcji (bo to raczej nie grzybek, mam wodniste uplawy i ciagle sikam - tyle) poczekanie tych 2 tygodni moze bardzo zaszkodzic? Czy to duzo czy malo? Nie bardzo chce szukac sobie nowego gina :-( wiem ze moze panikuje alemartwie sie ze rozwinie mi sie to w cos powazniejszego :-/ ile Wy czekacie na swoje wizyty? Czytajac forum mam wrazenie ze wszystkich przyjmuja od razu, tylko ja mam takiego pecha :-(

Gość marryjuana
A nie możesz spróbować podejść do swojego ginekologa bez zapisu i poprosić, żeby Cię przyjął, bo masz pilną sprawę? Tak jak do internisty, przecież nie czeka się z gorączką 40st przez tydzień. Mój kilkakrotnie mnie tak przyjmował, zwłaszcza z infekcjami, przecież czasami zdarzały się takie, że nie mogłam wytrzymać dwóch dni, a co dopiero dwa tygodnie...

Gość gość
Oczywiście próbowałam, nie da rady, gdybym była w ciąży to co innego :(

Gość marryjuana
To idź prywatnie, infekcję trzeba leczyć od razu. Nie musisz zmieniać ginekologa, do swojego i tak możesz iść za 2 tygodnie na kontrolę, ale inny niech zbada Cię od razu i przepisze leki.

Gość marryjuana
Żeby Cię pocieszyć - ja do swojego (który mnie zna od sześciu lat!) przyszłam ostatnio z wczesną ciążą, mało tego, po krwawieniu, więc zagrożoną i mnie nie przyjął bez kolejki, bo "źle się czuł" :). Jutro idę prywatnie do jakiegoś nieznajomego, do swojego w przyszłym tygodniu, tak jestem zapisana, i mu wtedy wygarnę :P. A Ty się nie zastanawiaj, tylko leć prywatnie.

Gość gość
albo powiedz że podejrzewasz ciąże

Gość gość
Też zapisałam się prywatnie do jakiejś obcej lekarki i jestem chora z nerwów, bo miałam różne przykre sytuacje z lekarzami i jak już znalazłam kogoś sensownego, to się go trzymam. Ale może ja przesadzam? Może samo przejdzie? :(